joi, mai 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareElevii se întorc la școală

Elevii se întorc la școală

Marți, 2 mai, toți elevii se întorc la școală după ce, mai bine de două săptămâni au fost în vacanța de primăvară. Ei mai au mai puțin de două luni de cursuri, până pe 17 iunie când începe vacanța de vară. Elevii din anii terminali vor încheia mai repede școala pentru că susțin examenele naționale.

După două săptămâni de vacanță, elevii se întorc, marți, 2 mai, la cursuri și vor mai avea șapte săptămâni de școală până pe 17 iunie, când vot intra în vacanța de vară. Anul școlar 2017-2018 va începe pe data de 10 septembrie.

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia anul școlar pe data de 9 iunie pentru a se pregăti de evaluarea națională. Liceenii de clasa a XII-a vor termina cursurile și mai devreme, pe 26 mai pentru a studia pentru examenul de bacalaureat care îi așteaptă în vară.

În cele șapte săptămâni de școală rămase, elevii de clasele a IV-a și a VI-a vor susține și evaluările naționale. Rezultatele nu se trec în catalog, dar trebuie analizate la nivelul fiecărei clase și unități școlare. Școlarii de clasa a II-a au dat aceeași evaluare în perioada 10-14 aprilie, înainte de vacanța de primăvară.

Calendarul Evaluării Naționale de la finalul clasei a IV-a 2017:
3 mai 2017: Limba română
4 mai 2017: Matematică
5 mai 2017: Limba maternă

Calendarul Evaluării Naționale de la finalul clasei a VI-a 2017:
10 mai 2017: Limbă și comunicare
11 mai 2017: Matematică și științe

Aceste evaluări au rolul de a soate în evidență nivelul fiecărui elev, astfel încât să se cunoască unde are lipsuri și unde mai trebuie lucrat. Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat că, pentru prima dată după patru ani de când au fost introduse aceste evaluări, rezultatele lor vor fi centralizate la nivelul fiecărui Inspectorat Școlar Județean, astfel, să se poată avea o viziune de ansamblu asupra situației actuale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente