Acasă sus Elicopter prăbușit. Pilotul a decedat

Elicopter prăbușit. Pilotul a decedat

Un elicopter Kamarov K 26, producţie rusească, folosit la noi în ţară în misiuni aviochimice (stropire cu soluţii, fertilizare, combaterea dăunătorilor) a fost găsit prăbuşit în zona montană din localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş.

Descoperirea a fost făcută joi, 9 mai, de către un cioban. Lângă epava elicopterului a fost găsit trupul neînsufleţit al pilotului aparatului de zbor. Zona în care a avut loc accidentul aviatic este una greu accesibilă. Iniţial s-a crezut că bărbatul găsit decedat s-a prăbuşit cu parapanta, dar în pădure a fost găsită şi epava elicopterului. Aparatul de zbor nu avea niciun însemn, fapt care poate dovedi ipoteza că pilotul a violat spaţiul aerian român.

Cadavrul bărbatului găsit decedat a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei pentru efectuarea necropsiei.

„Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în zona Săpânţa, a fost găsită o persoană decedată. Până în prezent, aceasta nu a fost identificată. Se efectuează cercetări pentru identificarea persoanei şi stabilirea circumstanţelor în care a survenit decesul”, a spus Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş.

În cele din urmă, anchetatorii au reuşit să îl identifice pe pilotul elicopterului care zbura clandestin în spaţiul aerian român şi s-a prăbuşit la Săpânţa. Acesta se numeşte Dmitry Kostikov şi este născut în 1971 în Viciebsck, Belarus. Potrivit unor surse din interiorul anchetei, pilotul a fost identificat pe baza paşaportului găsit în epava elicopterului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente