29.8 C
New York City
joi, iulie 7, 2022
AcasăLocaleInternationaleElicopter SMURD prăbușit în Moldova. 4 morți

Elicopter SMURD prăbușit în Moldova. 4 morți

Elicopterul_SMURD-e1453796813466

Procurorii de la Secția Militară a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au deschis un dosar penal pentru a investiga cauzele.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat că sunt pregătite de plecare două aeronave cu specialiști din cadrul Poliției Române pentru a participa la cercetări alături de autoritățile din Republica Moldova, în prezent așteptându-se acordul Procurorului General moldovean.

Patru persoane, membri ai echipajului unui elicopter SMURD, prăbușit în Republica Moldova au murit în accident, anunță Ministerul Sănătății de la Chișinău. Conform surselor citate de site-ul Unimedia, elicopterul s-a prăbușit în zona localității Haragîș, în raionul Cantemir, în apropierea frontierei cu România. Potrivit surselor citate, elicopterul SMURD efectua o misiune de salvare și zbura de la Cahul spre Chișinău. Aparatul dispăruse de pe ecranele radarelor la ora 14.00 (14.00, ora României).

Elicopterul care s-a prăbușit aparține de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași fiind detașat pentru misiuni în Republica Moldova, au declarat, joi, surse apropiate anchetei pentru MEDIAFAX. Potrivit sursei citate, echipajul de la bordul elicopterului, era format din patru persoane, pilotul, copilotul, medicul și asistentul medical. Medicul și asistentul medical erau de la serviciul de primiri urgențe de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente