Acasă Locale Stiri Satu Mare Eminescu omagiat la Carei de Despărțământul Astra Carei

Eminescu omagiat la Carei de Despărțământul Astra Carei

aniversare-Eminescu-Astra-public3

Joi, 15 ianuarie 2015,  Despărțământul Astra Carei a marcat cei 165 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu printr-un spectacol omagial.

La eveniment au luat parte reprezentantul Instituției Prefectului, Raul Băbțan- director de cabinet, Felician Pop- consilierul  președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, Robert Laszlo- directorul Centrului Județean de Creație și Promovare a Culturii Tradiționale.  prof. univ. Ioan Ardelean, alături de un numeros public.

„Cred în Eminescu ca în soare, în magia frumosului  și în veșnicia neamului românesc” au fost  cuvintele de debut ale evenimentului,ce reprezintă crezul față de marele poet al reputatului  Augustin Z. N. Pop, cercetător al biografiei eminesciene și care a  ales să le aibă înscrise pe crucea sa.

Fiți bineveniți la aniversarea a 165 de ani de la nașterea acestui geniu al poporului român, al poetului nepereche, dar și al gazetarului incomod ale cărui idei nu și-au pierdut nimic din actualitate.

Consecventă celor promise anul trecut  la reactivarea Despărțământului ASTRA Carei, comunitatea astristă careiană vine în fața domniilor voastre cu un moment omagial dedicat  celui ce a  revoluționat poezia românească  și  care, după cum afirmă prof. univ.Mircea Popa, a fost  asemeni lui Moise, a despicat gândirea poetică și a dat moștenire creații de o valoare artistică nemăsurată…., a menționat în deschidere  moderatorul Daniela Ciută.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente