Acasă Locale Nationale EROII,MAI APROAPE DE NOI!

EROII,MAI APROAPE DE NOI!

  • A venit primavara.Natura isi urmeaza cursul in ciuda pandemiei cu care ne confruntam, frumusetea ei ,nu ne-a parasit.

In ciuda a ceea ce se intampla , pasarile ne incanta cu ciripitul  , copacii ne bucura ochii , iar florile ne imbie cu mireasma lor  la ganduri bune si speranta.

Eroii acestor zile sunt doctorii .Doctorii de suflete si cei de trup.

Am auzit multa vreme jigniri si ofense aduse la adresa acestora .

Lipsa de incredere in sistemul medical , in conditiile in care se desfasura activitatea , reprezentata de spitalele in care eram nevoiti sa ne vedem apropiati ,  sau asa zisa “mita” care era ceruta de catre unii dintre ei  , au fost rasturnate de criza cu care ne confruntam.

Simt cum tot scenariul a fost dus la celalalt pol , simt cum rautatea s-a transformat in bunatate , tragedia in compasiune , boala in pansament de suflet.

Ei sunt mucenicii zilelor noastre. Am auzit cu tristete  si ochii in lacrimi , cum zilele acestea , in Italia mai multi doctori au picat la datorie din cauza epuizarii . S-au epuizat in slujba noastra , iti dai seama?! Au ales sa salveze vietile celorlalti cu pretul vietii lor si aceasta s-a intamplat si inainte , dar noi am ales  sa privim mereu partea neagra si sa scoatem in fata intunericul , in loc sa privim spre lumina .

Uite cum de cateva saptamani bune , luni , ei , sunt cei care se lupta mai mult ca oricand , cu intunericul , pentru a  face lumina!

Cu toate acestea , avem si o parere mai putin mediatizata , vizavi de pandemia creata , a medicului Răzvan Constantinescu , care mi-a placut foarte tare si doresc sa o fac cunoscuta  , pentru ca merita !

“ Prostovănimea lumii în care trăim nu pricepe nimic , se comportă ca o turmă, de aceea este ușor de manipulat. Ea nu poate înțelege că astfel de virusuri nu prezintă pericol vital decât pentru categoriile cu risc maxim: cirotici, neoplazici, vârste extreme, pacienți cu insuficiență cardiacă severă, BPOC, imunodeprimați (aș adăuga eu, și cei care s-au vaccinat aiurea pentru orice prostie). Generația ”i-phone” poartă barbă și glezne goale , mască de pânză pe facies , urlă că vrea nu știu ce țară ca afară, iese la proteste în mod ovin, se vaccinează în draci ca să-și facă rost de vreo leucemie și apoi se plânge că statul nu face nimic pentru ei, nu îi pune biberonul. Mortalitatea gripei ”Covid-19” este de 2,4%, comparativ cu 2,1% cât a fost cea a epidemiei de gripă din 2018. Și atunci de ce vă isterizați, glezno-barbișoanelor? „

Domn’ Doctor , dati-mi voie sa va felicit pentru curaj si modul sanatos in care priviti lucrurile. Asa mai zic si eu barbat  iar pentru ceilalti eroi , ma bucur sa fiu contemporana cu voi  , va multumim !

- Advertisment -

Cele mai populare

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Ce vreme îi așteaptă pe sătmăreni în perioada următoare

Vremea va rămâne închisă, cu șanse de precipitații, și în weekend și pe parcursul săptămânii viitoare. Temperaturile vor începe și ele să...

Comentarii recente