vineri, aprilie 19, 2024
AcasăRetete culinareMERE LA CUPTOR CU NUCI SI SCORTISOARA

MERE LA CUPTOR CU NUCI SI SCORTISOARA

Merele coapte umplute cu nuci si scortisoara sunt una dintre amintirile mele din copilarie.Pot sa spun ca sunt unul dintre acele deserturi cu fructe , simple si sanatoase , fara zahar , potrivit si pentru cei mici.

INGREDIENTE

8 mere mari

3 linguri cu nuci, taiate mare

4 linguri cu dulceata de visine

2 linguri cu stafide

o lingurita cu scortisoara

30 g de unt

zeama de lamaie

Incalzim cuptorul la 170 de grade. Taiem un capac  cam  de 1 cm in dreptul coditei fiecarui mar si cu un cutit sau cu o lingurita scoatem miezul si semintele din interiorul merelor cat sa ramana un perete de 1 cm , lasand baza intacta. Avem grija pentru ca nu trebuie sa rupem sau sa spargem merele. Le stropim imediat cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Punem in fiecare mar cateva nuci , o jumatate de lingurita cu dulceata , din nou , nuci , cateva stafide , apoi iarasi dulceata si in final cateva nuci , apasandu-le usor. Punem deasupra fiecarui mar cate un cubulet de unt si presaram scortisoara macinata.

Asezam merele umplute cu nuci si scortisoara intr-o tava in care am pus hartie de copt si le punem in cuptorul incalzit la 170 de grade ,pentru 20-30 de minute cat merele coapte sa devina usor moi.

Sunt un desert cu mere bun si caldut, dar si rece, simplu,cu un mot de frisca, o lingura cu inghetata, sos de vanilie sau sos de caramel.

Pofta buna!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente