vineri, mai 31, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareEuroparlamentarul PNL Daniel Buda în vizită la Satu Mare

Europarlamentarul PNL Daniel Buda în vizită la Satu Mare

Marți, 21 februarie în cadrul unei conferințe de presă, europarlamentarul PNL Daniel Buda a amintit câteva din problemele pe care le are România în privința atragerii fondurilor europene sau și a relației cu Comisia Europeană. Politicianul s-a aflat în vizită oficială în județul Satu Mare.

Buda i-a solicitat public premierului Sorin Grindeanu să se ocupe de îndată de problemele României pe linia atragerii fondurilor europene, adică să facă tot ce este necesar pentru acreditarea autorităților de management, astfel încât România să poată da drumul la atragerea de fonduri europene. Europarlamentarul a subliniat că România impune mai multe condiții la atragerea de fonduri europene față de cât cere Comisia, astfel că procesul se derulează foarte greu. A atras atenția și asupra faptului că dacă România nu va absorbi fonduri europene, în următorul exercițiu financiar nu va primi nimic.

El le-a mai transmis guvernanților că trebuie să țină cu dinții de legea care prevede ca supermarketurile să aibă 51% din produse românești, cu toate că s-a declanșat procedura de infringement împotriva României. Europarlamentarul este de părere că purtând un dialog cu Comisia Europeană, aceasta poate fi convinsă că nu se încalcă nicio regulă și a dat exemplul supermarketurilor din Bruxelles, care vând produse locale și în care nu se găsesc produse românești.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente