luni, aprilie 15, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareErou declarat Cetățean de Onoare al municipiului Satu Mare

Erou declarat Cetățean de Onoare al municipiului Satu Mare

Conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare a participat joi, 17 mai, la manifestările organizate cu prilejul Zilei Eroilor. Astfel, începând cu ora 12.00, primarul municipiului, Kereskényi Gábor și viceprimarul Doina Feher au participat la ceremonialul religios organziat la Cimitirul Eroilor, unde au fost depuse și jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial.

De la ora 13.00, manifestările dedicate acestei zile au continuat la Monumentul Ostașului Român unde după momentul religios și alocuțiunile referitoare la importanța acestei zile, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, i-a înmânat diploma de “Cetățean de Onoare” plutonierul major Ilie-Marian Tănase Iordan, în prezența colegilor militari din cadrul Batalionului 52 Geniu Satu Mare.

“Marcăm astăzi o zi dedicată celor mai buni dintre noi, care s-au jertfit pe câmpul de luptă, dar, eroii nu se caută doar în cărţile de istorie. Eroi nu sunt doar cei care și-au pierdut viața în luptă, ci și cei care au supraviețuit după ce au riscat totul. Sunt şi eroi care trăiesc printre noi, care își clădesc viața și cariera bazându-se pe curaj, disciplină şi devotament. Un militar care pleacă la 6.000 de kilometri pentru a apăra valorile lumii civilizate, valorile creștine și democratice, este un erou. Le strâng mâna tuturor militarilor din Satu Mare care în ultimii 15 ani au participat la misiuni în teatrele de război, care și-au îndeplinit pe deplin misiunea și, cel mai important, s-au întors cu bine acasă. Am demonstrat că respectul pe care îl purtăm pentru eroi nu este doar prin vorbe. Reamenajarea Cimitirului Eroilor din municipiul Satu Mare a fost un proiect de care m-am ocupat personal și pe care îl vom continua. Uitând şi nerespectând trecutul, uităm să ne asigurăm viitorul! Pentru mine, domnul plutonier-major Ilie-Marian Iordan Tănase este un erou, care a luptat pentru România, pentru N.A.T.O și care și-a îndeplinit exemplar misiunea în Teatrul de Operațiuni din Afganistan. Acest titlu pe care l-am acordat astăzi este pentru toți cei care se sacrifică în numele unui ideal“, a declarat în cadrul ceremoniei primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Primăria Municipiului Satu Mare dedică acest moment Centenarului Marii Uniri.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente