sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareÎncep lucrările la podul peste Someș

Încep lucrările la podul peste Someș

Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de execuţie a podului peste râul Someş dintre oraşul Seini şi localitatea Pomi (judeţul Satu Mare) a fost atribuită unei companii specializate, iar beneficiarul investiţiei, primăria oraşului Seini a predat executantului amplasamentul investiţiei, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, primarul oraşului Seini, Gabriela Tulbure.

„Întreaga procedură a fost respectată, iar noi am predat firmei câştigătoare amplasamentul investiţiei. Contractele de finanţare şi execuţie au fost semnate de ambele părţi, de asemenea, toate avizele tehnice, dar şi cele specifice unei asemenea construcţii, finalizate, iar din acest moment constructorul poate demara şantierul de lucru(…) Contractul de finanţare prevede un termen de 36 de luni, pentru investiţie, iar contractul de execuţie un termen de 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii. Consider că e una dintre cele mai importante investiţii în infrastructură pentru oraşul Seini după refacerea drumului european care traversează oraşul”, a spus Gabriela Tulbure, citată de Transilvania Business.

Contractul, în valoare de 15 milioane de lei, este finanţat printr-un proiect depus de primăria oraşului Seini la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

”Din explicaţiile primite din partea constructorului, dar şi a proiectantului, am dedus că va fi, conform proiectului, un pod cu arhitectură aparte (…) Valoare investiţiei este de 15 milioane lei, finanţarea fiind asigurată de MDRAP. CJ Maramureş a eliberat autorizaţiile necesare, ordinul de începere al lucrărilor fiind semnat, constructorul poate demara şantierul de lucru. Podul peste râul Someş dintre oraşul Seini şi Pomi ( jud. Satu Mare) este o dorinţă mai veche a administraţiei locale, dar şi a locuitorilor din judeţele Maramureş şi Satu Mare, dorinţă care va prinde contur în timp”, a spus, la rândul său, preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente