Acasă sus Evaziune fiscală de 1,7 milioane de lei descoperită în Satu Mare și...

Evaziune fiscală de 1,7 milioane de lei descoperită în Satu Mare și în Bihor

Polițiștii de investigare a fraudelor din Bihor au finalizat cercetările în cazul a șase persoane bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,7 milioane de lei, prin fapte de evaziune fiscal. Prejudiciul provocat bugetului de stat este estimate la suma de 1.702.020 lei. În acest dosar sunt implicate și persoane din județul Satu Mare.
La data de 14 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor au finalizat cercetările față de un bărbat de 47 de ani, din comuna bihoreană Chișlaz, reprezentant legal al unei societăți comerciale cu sediul în aceeași comună.
Bărbatul este bănuit de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, faptă săvârșită cu complicitatea a cinci persoane, cu vârste cuprinse între 35 și 65 de ani, din județele Bihor și Satu Mare.
În urma cercetărilor efectuate a reieșit că în perioada 2008-2011 bărbatul, în calitate de director al societății comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale firmei, în mod repetat diverse facturi care atestau, în mod nereal, cheltuieli aferente unor operațiuni de achiziție de materiale de construcții sau servicii de la șase societăți comerciale cu comportament de tip “fantomă”, reprezentate de celelalte cinci persoane care au fost cercetate în această cauză.
Din verificări, a rezultat că facturile ar fi fost înregistrate în scopul de a sustrage societatea comercială de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.
Prejudiciul total provocat bugetului de stat, prin deducerea ilegală a TVA și, implicit, a impozitului pe profit, a fost estimat la 1.702.020 de lei.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, aplicându-se sechestru asupra bunurilor aparținând societății comerciale cu sediul în Chișlaz.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente