duminică, mai 26, 2024
AcasăReligieEVENIMENT | Unitate românească fără precedent în județ. 1.000 de tineri uniți...

EVENIMENT | Unitate românească fără precedent în județ. 1.000 de tineri uniți în credință și iubire de țară

În perioada 21 -23 august 2022, în județul Satu Mare va avea loc cel mai mare eveniment religios-folcloric din această regiune a țării. Evenimentul desfășurat sub egida “Satele Unite ale Maramureșului și Sătmarului” își propune să aducă la un loc

peate 1000 de tineri din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului. Totuși, evenimentul este deschis pentru sătmărenii și maramureșenii de toate confesiunile și națiile care vibrează cu idealul acestui eveniment. 

Proiectul va debuta cu o dublă expediție a celor două grupuri de tineri care vor porni din Baia Mare (Maramureș) și Scărișoara (Satu Mare) în căutarea valorilor identitare ale neamului. Vor lua contact cu oamenii satelor și vor cunoaște istorii de viață, fiind încurajați să analizeze felul în care aceștia se raportează la divinitate, la relația cu semenii și care a fost și este rolul, locul și importanța rugăciunii în viața lor. Cele două grupuri se vor întâlni în punctul culminant al proiectului, în localitatea Certeze unde va avea loc un moment festiv, amplu și diversificat la care se vor adăuga până la 1000 de tineri. Evenimentul va cuprinde cuvântul chiriarhului locului, conferința, rugăciunea tinerilor, și momentul artistic.

“În contextul desacralizării și secularizării la care asistăm de câțiva ani încoace, totodată, fiind conștienți de provocările și tentațiile la care sunt expuși copiii și tinerii Bisericii noastre și nu numai, dorim, prin implementarea acestui proiect, o alternativă pozitivă și constructivă, aducând plus valoare la creșterea spirituală și morală a copiilor și tinerilor prin promovarea valorilor identitare: credința în Dumnezeu, respectul și dragostea față de oameni și măsura bunei cuviințe. Obiective:

– să cunoască principalele învățături de credință ortodoxă;

– să identifice valorile neamului românesc;

– să descopere rolul și importanța rugăciunii în viața creștinului”, transmit reprezentanții Episcopiei.

Evenimentul este organizat de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Certeze. 

Parteneri sunt:  Asociația Moților „Avram Iancu”, Asociația ” Codrenii, Asociația„ȚaraOașului”, Asociația „Uniți pentru Satu Mare, Asociația Ecvestră “Perla Neagră, Ansamblul Folcloric Național„Transilvania”.


Foto: arhivă

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente