vineri, mai 31, 2024
AcasăsusEvenimente rutiere cercetate de polițiștii sătmăreni

Evenimente rutiere cercetate de polițiștii sătmăreni

În data de 07.05.2017, în jurul orei 19:40, polițiștii sătmăreni au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza municipiului Satu Mare, soldat cu rănirea ușoară a unui minor.
În fapt, un tânăr de 26 ani, din Satu Mare, care conducea un autoturism pe strada Jocului, ajungând la intersecția cu strada Belșugului, pe fondul nerespectării semnificației indicatorului rutier Cedează trecerea, a pătruns în intersecție unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 34 ani, din Satu Mare.
În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea ambelor autovehicule și vătămarea corporală a unei minore de 2 ani, pasageră în autoturismul care circula pe drumul prioritar. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative; totodată le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea determinării eventualei alcoolemii.

În aceeași zi, în jurul orei 21.20, polițiștii rutieri careieni au fost solicitați să intervină pentru soluționarea unui eveniment rutier produs în localitatea Sanislău.
Din cercetările de la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 22 ani din Sanislău, conducând un autoturism pe strada Libertății, a efectuat o manevră de depășire a unei căruțe care se deplasa în aceeași direcție, condusă de un tânăr de 17 ani din Sanislău, iar la reintrare pe banda inițială de mers, a acroșat-o cu partea dreaptă față.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a căruțașului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Carei pentru investigatii medicale. Conducătorii vehiculelor implicate în accident au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, totodată le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea determinării eventualei alcoolemii.

În ambele cazuri s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
În week-endul ce a trecut, polițiștii au fost la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii oricăror evenimente negative.
Pentru descurajarea producerii de evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și pentru o intervenție rapidă atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale, în perioada 5 – 7 mai a.c., polițiștii au acționat, în sistem integrat, atât în dispozitivul curent de ordine și siguranță publică cât și în dispozitivele constituite cu ocazia sărbătorilor câmpenești organizate în județ.
S-a acționat și pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere, dar și pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul de viteză impus pe segmente de drum public.

Evaluarea modului de desfășurare a misiunilor arată că datorită mobilizării polițiștilor, nu s-au înregistrat incidente în timpul evenimentelor publice.
Mulțumim tuturor cetățenilor care au înțeles să respecte recomandările și indicațiile colegilor noștri, contribuind, astfel la menținerea unui climat de ordine și liniște publică pe parcursul desfășurării sărbătorilor.

În contextul activităților desfășurate în scopul creșterii gradului de siguranță pe drumurile publice, în urma controalelor asupra vehiculelor, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat în acest week-end 232 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 55 000 lei, iar ca măsură complementară, s-a dispus ridicarea în vederea suspendării a 15 permise de conducere, cele mai multe pentru depășirea limitei legale de viteză și pentru consum de alcool la volan.

Infracțiuni la regimul siguranței pe drumurile publice constatate:

În data de 06.05.2017, în jurul orei 23.50, polițiștii Biroului Rutier Carei, cu ocazia activităților specifice desfășurate, au identificat in trafic pe Calea Mihai Viteazu din municipiu, un bărbat de 56 de ani, din localitatea Ghenci, aflat la volanul unui autoturism. Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
În data de 07.05.2017, polițiștii Secției Rurale Carei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, au identificat pe DJ 108 M în localitatea Lucăceni, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani din Carei, care avea aplicate pe autoturism numere provizorii de înmatriculare cu valabilitatea expirată. În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Tot în data de 07.05.2017, în jurul orei 17,00, în timp ce executau controlul si supravegherea traficului rutier, polițiștii orașului Livada, au oprit pentru control un autoturism pe strada T.Vladimirescu din localitate. La volanul acestuia, a fost identificat un bărbat de 51 de ani , pentru care testarea alcoolscop a relevat o concentratie alcoolica de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orasenesc Negrești Oaș pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma extinderii verificărilor polițiștii au constatat că cel în cauză avea permisul de conducere anulat din anul 2011. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoană aflată sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia permisul de conducere i-a fost anulat.

În data de 07.05.2017, în jurul orei 23.40, polițiștii Secției Rurale Beltiug aflați în serviciu împreună cu cei din cadrul Poliției Oraș Ardud, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza localități Socond. La volan a fost identificat un tânăr de 25 ani din Socond, pentru care, după ce a fost testat alcoolscop, s-a stabilit că avea o concentrație alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv petru care a fost condus la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Satu Mare, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Verificările extinse au relevat că cel în cauză avea dreptul de a conduce suspendat încă din data de 27.09.2016.
Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe .

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente