joi, februarie 22, 2024
AcasăsusEvită consumul de produse ultraprocesate.Cum citim corect eticheta acestora?

Evită consumul de produse ultraprocesate.Cum citim corect eticheta acestora?

Se tot vorbește despre aceste alimente pe care le găsim din abundență pe rafturile supermarketurilor din toate colțurile țării și despre efectele negative pe care le au asupra organismului, dar puțini știu să le identificie. Astfel, cum să eviți să mănânci produse ultraprocesate?

Sfaturile specialiștilor:

Nu mai este niciun secret că alimentația joacă un rol important în buna funcționare a organismului uman. În condițiile în care rafturile magazinelor și supermarketurilor nu duc lipsă de alimente, care mai de care mai tentante, trebuie să știm cum să facem cele mai bune alegeri.

Se ştie că produsele ultraprocesate sunt bogate în zahăr, grăsimi și sare, însă lipsite de vitamine și fibre, precum produse de patiserie, gustări ambalate, băuturi carbogazoase, cereale zaharate, semipreparate.

În explicaţiile sale, „A ști exact ce ești pe cale să consumi sau ce pui pe masă pentru familie este esențial”, a punctat Nicole Avena, profesor la Universitatea Princeton.

Cum să eviți să mănânci produse ultraprocesate?

În avertizările specialiştilor, acestea au mai mult de trei ingrediente.

Concret, multe alimente ultra-procesate au liste lungi de ingrediente. Astfel, pâinea ar trebui să conțină doar făină de grâu, făină de orz, maia, sare, semințe. Ar trebui evitate cele care au în compoziție zahăr, ulei vegetal, îndulcitori artificiali și conservanți multipli, emulgatori și extinderi de valabilitate, cum ar fi acid sorbic, propionat de calciu, datem și monogliceride.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente