Acasă Locale Explozie puternică la băile termale din Acâș, Satu Mare

Explozie puternică la băile termale din Acâș, Satu Mare

O explozie puternică s-a produs la băile termale din Acâș, Satu Mare, în urma căruia un copil, în vârstă de șase ani, și părinții săi au suferit arsuri grave. Cei trei au fost transportați cu un avion militar la București.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare au precizat că deflagrația s-a produs, luni, în jurul orei 18.00, la ștrandul Acâș. Serviciul județean de ambulanță a preluat trei persoane care au suferit arsuri puternice, un copil de șase ani și părinții acestuia, și le-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Județean Satu Mare.

Medicul Heinrich Otto de la UPU, care a preluat cazul, a afirmat, că cei trei se aflau într-o încăpere unde făceau balneoterapie, când s-a produs o flamă. Adulții au suferit arsuri pe 70 – 80 la sută din corp, iar copilul pe 50 – 60 la sută din suprafața corpului.

Doctorul a mai spus că cei trei pacienți erau conștienți și au primit calmante, urmând să fie transportați la București pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat că ministrul Gabriel Oprea a solicitat un avion militar pentru preluarea răniților, potrivit Mediafax.

Aeronava a decolat, în noaptea de luni spre marți, cu un echipaj SMURD la bord, pentru a-i transporta pe cei doi adulți la Spitalul de Arși și pe copil, la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Capitală.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente