luni, aprilie 15, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareExpo ”Fabricat în Satu Mare” a inceput! Peste 50 de firme prezente!...

Expo ”Fabricat în Satu Mare” a inceput! Peste 50 de firme prezente! galerie-foto

Asociația Economică Româno-Germană Satu Mare în parteneriat cu Camera Meșteșugarilor Satu Mare organizează evenimentul: EXPO – 2018 „Fabricat în Satu Mare” editia a VII-a. Evenimentul are loc în perioada 11-13 mai 2018 în hala fostului Supermarket INTEREX, din municipiul Satu Mare. Din acest motiv, pentru prima expoziție cu tematica specifică, s-a ales un domeniu de impact și interes major pentru sătmăreni și anume: Apa, turismul și produsele alimentare tradiționale sătmărene.

Organizarea expoziției va mobiliza membrii noștri și nu numai, pentru a se prezenta cât mai bine la edițiile tematice din anii următori. Aceasta înseamnă continuitate în atingerea țelurilor organizatiilor noastre, promovarea lor, demonstrarea capacitatii noastra de organizare si inovare, de  îmbunătățire a imaginii lor, de identificare de viitori membri activi. În același timp vizitatorii expoziției pot primi o serie de informații utile și pot cunoaște mai bine potențialul județului nostru în aceste domenii.

Prin evenimentul propus dorim să contribuim la promovarea turismului de relaxare și balneoterapie, pe baza de apă/apă termală, precum și produsele tradiționale sătmărene, a vinotecilor și pălinciilor, dar și a frumuseților naturii, a castelelor și cetăților de care dispunem.

De asemenea vrem să promovăm companiile și organizațiile ale căror activitate este legată de tematica propusă (firme de proiectare, producție, prestări servicii, ONG-uri), precum și activitățile acelor asociații și ONG-uri,  care susțin sporturile legate de apă.

Considerănd că obiectivele acestei ediții, a expozției: Fabricat în Satu Mare (cea de a VII-a), le putem defini ca promotoare ale strategiei de dezvoltare a zonei.
De asemenea  ne dorim ca tematica adoptată sa fie una de succes și astfel să creăm o nouă tradiție în organizarea acestui eveniment major pentru economia sătmăreană.

Evenimentul își propune să-i aducă împreună, timp de trei zile, pe acei „furnizori” și „consumatori” (dar nu in mod exclusiv), care au obiectul de activitate legat de apă, pe cei care iubesc turismul hidrotermal, pe cei interesați de produsele alimentare produse la noi, de vinotecile și pălinciile noastre, respectiv pe cei care susțin sau sunt amatori ai sporturilor acvatice.

Expoziția tematică a anului 2018 va promova următoare domenii:

–       industria legata de apă și de exploatarea resurselor de apă

–       produsele agroalimentare, inclusiv vinotecile și pălinciile sătmărene

–       turismul legat de apă: cel de rexare și cel balneoclimateric și sporturile acvatice

–       turismul clasic: hoteluri, pensiuni, restaurante, castele, cetăți,..

Programul expozițional este de vineri, 11 mai se desfasoară între 14,00 și 18,00, iar sâmbătă și duminica, 12-13 mai, între orele 10,00-18,00.

Vizitatorii vor avea parte de prezentare oferte din partea expozanților, demonstrații live, simpozion: ”Importanța apei în viața noastră – Fiecare picatura contează” prezentat de Apaserv, prezentare de rețete tradiționale, degustări, prezentare de vinuri, degustări, demonstrații sportive, prezentare de modă, etc.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente