Acasă Locale Stiri Satu Mare Ziua Jandarmeriei Române

Ziua Jandarmeriei Române

La început de aprilie, Jandarmeria Română îmbracă strai de sărbătoare, cu ocazia Zilei Armei. La 3 aprilie 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica semna actul de întemeiere al Jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului Slujitorilor în jandarmi”.
Anul acesta, Jandarmeria Română aniversează 168 de ani de existență, în slujba cetățeanului și a legii, potrivit devizei „Lex et Ordo”. În centenar, jandarmii sătmăreni au derulat mai multe activități, după cum urmează:
Ziua a început cu o vizită la doi veterani jandarmi, la domnul căpitan în retragere Ioan Babolea și la domnul locotenent colonel în retragere Emil Olteanu, a continuat cu revederea între generații la sediul unității și un parastas ținut în memoria celor plecați dintre noi.
Punctul culminant al activităților aniversare de anul acesta, a fost ceremonialul militar din Piața 25 Octombrie, unde în prezența invitaților, cadrelor militare în rezervă sau în retragere și a cetățenilor județului Satu Mare au fost prezentate mesajele de felicitare primite cu ocazia Zilei Armei, premierea câștigătorilor întrecerilor sportive organizate, avansarea înaintea expirării stagiului minim în grad a celor mai merituoși jandarmi sătmăreni și acordarea de diplome aniversare și omagiale.
La finalul festivității luptătorii din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil au prezentat exerciții demonstrative și au fost organizate standuri în care s-a prezentat tehnica din dotarea Jandarmeriei Române.

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente