Acasă sus Expoziție de documente inedite provenite din colecțiile mai multor instituții rusești

Expoziție de documente inedite provenite din colecțiile mai multor instituții rusești

De-a lungul ultimelor trei secole, trei dintre țarii Rusiei au ajuns pe teritoriul României: Petru I, Alexandru al II-lea și Nicolae al II-lea. Această ultimă vizită imperială a avut loc în iunie 1914, cu puțin timp înainte de izbucnirea Primului Război Mondial. A fost singura vizită oficială a unui suveran rus în România. Evenimentul acesta face obiectul expoziției itinerante foto-documentare organizată de Muzeul Național de Istorie a României în parteneriat cu Ambasada Federației Ruse și Reprezentanța Rossotrudnicestvo – Agenția Federală Pentru Afaceri cu Comunitatea Statelor Independente, conaționalii care locuiesc în străinătate și pentru Colaborare Internațională Umanitară, intitulată Centenarul vizitei Împăratului Nicolae al II-lea la Constanța (1/14 iunie 1914). Expoziția reunește un set important de documente inedite provenite din colecțiile mai multor instituții rusești partenere: Arhiva de Stat a Federației Ruse (GARF), Arhiva Centrală de Stat pentru documente foto-fono-cinematografice din Sankt-Petersburg, Arhiva Rusă de Stat pentru Filme Documentare și Foto (RGAKFD), precum și din colecțiile Muzeului Național de Istorie a României, ale Arhivelor Naționale ale României și din Arhiva Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe al României.

Vernisajul va avea loc joi, 10 iulie, ora 13.00, la sediul Muzeului Județean Satu Mare, B-dul Vasile Luciu nr 21.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente