sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăEducatie&CulturaExpoziție foto-documentară pe tema Sătmarului interbelic, la Muzeul Județean

Expoziție foto-documentară pe tema Sătmarului interbelic, la Muzeul Județean

22-05-2013-tisca-A3-print-page-001Vineri, 24.05. 2013, de la ora ora 17.00, Muzeul Județean Satu Mare în colaborare cu Biblioteca Județeană și Asociația „I.C.Brătianu” Satu Mare, vă invită să participați la vernisajul expoziției foto-documentare „Emil Tișcă”.

Expoziția cuprinde 85 de fotografii, precum și un caiet testamentar original al lui Emil Tișcă păstrat în Colecțiile Muzeului Județean Satu Mare. Exponatele sunt relevante cu privire la activitatea lui Emil Tișcă începând cu familia acestuia, perioada petrecută pe front în Primul Război Mondial, activitatea sa la Năsăud și, nu în ultimul rând, activitatea desfășurată la Satu Mare atât pe plan economic, cât și pe cel politic, social, cultural și spiritual.

Nu lipsesc din imagini personalități importante ale Sătmarului interbelic, apropiați ai acestuia (Teofil Dragoș, Ștefan Benea, Octavian Ardelean, și alții) care, cu prilejul aniversării vârstei de 50 de ani, i-au făcut dedicații, unele chiar deosebite, păstrate în Caietul testamentar amintit.

Cu același prilej va fi lansat și volumul „Caietele liberale sătmărene Nr.1” – Emil Tișcă, al cărui autori sunt Claudiu Porumbăcean și Viorel Câmpean.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente