29.8 C
New York City
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareFabrică de bani falși, descoperită la Oradea. 90.000 de euro, găsiți la...

Fabrică de bani falși, descoperită la Oradea. 90.000 de euro, găsiți la o groapă de gunoi

Procurorii DIICOT au descoperit o fabrică de bani falși la Oradea, județul Bihor, și au ridicat mai multe persoane care ar face parte dintr-un clan mafiot din Napoli. Anchetatorii au găsit 11,6 milioane de euro în imobil și 90.000 de euro la o groapă de gunoi, unde membrii grupării intenționau să îi ardă, precum și mai multe bancnote care fuseseră parțial distruse, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, banii au fost găsiți la perchezițiile făcute joi de polițiști și procurorii DIICOT, la 15 adrese din Oradea, județul Bihor, dintre care zece la sediile unor societăți comerciale și cinci la locuințele unor persoane suspectate că au falsificat sume mari de bani.

Într-unul dintre imobilele percheziționate erau tipărite bancnote false din cupiura de 50 de euro, aceștia având serii diferite. Anchetatorii au găsit două tiparnițe, cerneala și matricile care ar fi fost folosite la fabricarea banilor falși.

Sursele citate au precizat că anchetatorii au găsit în total aproximativ 14 milioane de euro, dintre care 11,6 milioane de euro erau în imobilul unde se falsificau banii. Alți 90.000 de euro falși au fost găsiți la o groapă de gunoi din Oradea, unde membrii grupării intenționau să îi ardă, iar aproximativ două milioane de euro fuseseră parțial distruși.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 24 de persoane, între care și doi cetățeni italieni, acestea fiind audiate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, potrivit acelorași surse.

Persoanele ridicate de anchetatori ar face parte dintr-un clan mafiot din Napoli, acțiunea DIICOT fiind făcută în colaborare cu Direcția Națională Antimafia din Italia.

În această anchetă, Direcția Națională Antimafia din Italia a ridicat, în urmă cu două zile, trei persoane din aceeași grupare și a confiscat 19 milioane de euro, susțin sursele judiciare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente