vineri, februarie 3, 2023
AcasăreportajeFamilia regală a României în vizită la Majestatea Sa Regina Elisabeta a...

Familia regală a României în vizită la Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a

În cursul zilei de miercuri, 24 noiembrie 2021, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Consort au fost primiți la Castelul Windsor de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord. Întâlnirea a avut un caracter privat, au precizat reprezentanții Casei Regale.

Custodele Coroanei Margareta și Principele Radu, sosirea la Castelul Windsor, 24 noiembrie 2021
©AGERPRES Silviu Matei


În perioada 24 – 27 noiembrie, cuplul regal efectuează o vizită cu caracter public în Marea Britanie. În acest context, miercuri 24 noiembrie, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat Colegiul Regal de Apărare. La vizită au luat parte doamna Laura Popescu, ambasadorul României la Londra. A fost prezent domnul Andrew Popper, președintele Consiliului Regal. Cuplul regal a fost întâmpinat de generalul-locotenent Sir George Norton, comandantul Colegiului Regal de Apărare și a purtat un dialog cu cursanții anului 2021 pe teme legate de actualitatea Uniunii Europene și a NATO.

De asemenea, Majestatea Sa și comandantul colegiului au discutat despre posibilitatea de a organiza, în cursul anului 2022, o întâlnire între cursanții colegiului și cei ai Universității Naționale de Apărare Carol I, precizează Casa Regală a României.

Sursa menționată noteaz că în cursul zilei de miercuri Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întâlnit cu Lordul Primar al Londrei, la reședința acestuia, Mansion House. Cel de-al 693-lea Lord Primar al Londrei este domnul Vincent Thomas Keaveny. A fost prezentă la întâlnire doamna Laura Popescu, ambasadorul României în Regatul Unit. Lordul Primar și Majestatea Sa au purtat un dialog pe tema prezenței în Marea Britanie, cu precădere în Londra, a unui număr de aproape un milion de români, precum și despre prezența mai proeminentă a companiilor românești în mediul economic, financiar, bancar și comercial al Londrei.

Principele Radu a fost oaspetele Asociației Britanice Paralimpice, unde s-a întâlnit cu domnul Mike Sharrock, președintele director general al organizației. La întâlnire a luat parte ES doamna ambasador al României. Principele a avut un amplu dialog cu dl Sharrock pe tema cooperării bilaterale între asociația britanică și Comitetul Național Paralimpic din România.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente