duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomico-socialSocialFamilia unui pacient aflat în moarte cerebrală a acceptat donarea de organe

Familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a acceptat donarea de organe

O familie din Satu Mare a fost de acord ca să își transforme durerea sfâșietoare într-un alt început pentru alți suferinzi a căror unică șansă era un transplat, și a acceptat să doneze organele rudei lor.


Miercuri la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi a fost de acord să doneze organele rudei lor, relatează Agenția Națională de Transplant.

Prin această decizie dificilă şi plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 3 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant hepatic sau renal. Intervenția de prelevare a fost realizată de echipele IC Fundeni pentru ficat și ICUTR Cluj pentru rinichi.

“În spatele acestor vieți ce au putut fi salvate prin transplant s-au aflat echipele ATI și de coordonare transplant a Spitalului Județean Satu Mare, prima verigă din lungul lanț al speranței, pe umerii cărora s-a aflat misiunea cea mai încărcată de emoție și responsabilitate. Apreciem dedicarea echipelor ATI și de coordonare transplant de la Spitalul Județean Satu Mare – Diana Bianca Goia, Dr. Vitalie Moroșanu.

Efortul lor a fost preluat mai departe de echipele multidisciplinare din centrele de transplant: chirurgi, anesteziști, gastroenterologi, nefrologi, laborator. Mulțumită efortului și măiestriei lor, mai mulți pacienți pot spune că au învins moartea datorită intrevențiilor de transplant“, mai transmite Agenția Națională de Transplant.

Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă şi care aleg să-şi facă datoria cu responsabilitate şi profesionalism zi şi noapte, indiferent de ziua din calendar.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente