Acasă Locale Stiri Satu Mare Fără însemnele Statului pe clădirea Primăriei Carei

Fără însemnele Statului pe clădirea Primăriei Carei

Inaugurat cu surle și trâmbite pe 25 octombrie 2014,noul sediu al Primăriei Carei s-a dovedit  a fi ,mai repede decât ne așteptam,doar o iluzie,o fata morgana. Primii demnitari ai Guvernului,în frunte cu premierul Victor Ponta,au inaugurat de fapt o clădire a primăriei Carei în care nu au fost primite jumătate dintre serviciile instituției adică tocmai cele care au orar cu publicul larg,inclusiv serviciul de Stare Civilă,cu sala de căsătorii civile cu tot.

Deranjat probabil de necazurile careienilor de rând, de apariția lor pe culoarele noului sediu ,primarul a decis  să exileze departamentele de lucru cu publicul la două străzi distanță de primăria care adăpostește doar birourile  grupului său de sprijin.

Fosta cazarmă,a devenit Centru Social, datorită câstigării unui proiect   din fonduri europene. Doar că după ce a fost semnată recepția,chiar dacă lucrările sunt departe de a fi terminate ( sau poate  că  aceasta este stadiul la care vor rămâne),primarul a trimis aici toate serviciile din primărie care au orar cu cetățenii de rând.

Astfel, la Centrul Social își desfășoară activitatea din 1 decembrie 2014   Serviciul de Taxe și Impozite Locale,Serviciul de Stare Civilă,  Serviciul de Asistență Socială, Spațiul locativ, Biroul de patrimoniu,Biroul Agricol.

Potrivit plăcii amplasate pe frontispiciul clădirii,destinația pentru care a fost câștigat proiectul și au fost alocate fonduri europene este  CENTRU SOCIAL.

Mai exact ,proiectul a fost Reintegrarea vechii cazărmi prin înființarea Centrului social Carei,cu o valoare  totală de  8.578.370,00 lei din care valoarea  nerambursabilă este de  6.801.956,00 lei. Manager de proiect ,Veress Toma. Câștigătorul licitatiei pentru atribuirea lucrărilor a fost  SC Dominum SRL,cu suma de 4, 117, 775 RON.

Vizitând site-ul municipiulcarei.ro,la secțiunea Proiecte,Obiectivul principal al acestui proiect finanțat din fonduri europene ,îl constituie protejarea persoanelor care, datorită unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să își asigure nevoile  sociale, să își dezvolte propriile capacități și competențe pentru participarea activă la  viața socială.

Serviciul de Taxe si Impozite locale,Serviciul de Stare Civila, Spatiul locativ, Biroul de patrimoniu si Biroul Agricol  au ca obiect de activitate  protecția persoanelor  mai sus menționate ?

Că doar nu putem bănui pe cineva de deturnare de obiective de Proiect  finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1„sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, Domeniu de intervenție 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană”.

Agentia de Dezvoltare Regională Nord-Vest poate oricând constata cele menționate dar mai ales calitatea lucrărilor “trântite” de firma executantă, pentru suma de peste 4 milioane de RON.

In conditiile în care totuși aici își au sediul din  data de 1 decembrie 2014  majoritatea Serviciilor din Primăria Carei,inclusiv Starea Civilă, ridică semne de întrebare lipsa însemnelor statului pe această clădire. Nici măcar un suport pentru steaguri nu a fost prevăzut de executantul lucrării și nici la semnarea recepției nu a fost luat în seamă acest aspect.

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente