Acasă Locale Stiri Satu Mare Fermeirii vor fi verificați de APIA

Fermeirii vor fi verificați de APIA

Ieri,  10 septembrie în cadrul unei conferințe de presă, directorul APIA Viorel Pintea a anunțat că fermierii care au solicitat cereri de sprijin de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare vor fi verificați de către inspectorii instituției.

Potrivit evidențelor, în județul Satu Mare au fost depuse aproximativ 35.000 de cereri pentru diverse forme de sprijin. Pintea s-a plâns de volumul imens de muncă pe care o presupune verificarea fiecărei cereri spunând că în cadrul procesului de analiză inspectorii se întâlnesc de aproximativ zece ori cu fiecare fermier în parte. Una dintre cele mai frecvente nereguli pe care inspectorii le întâlnesc în cadrul verificărilor este cea a pământurilor necultivate. Potrivit interlocutorului sunt persoane care depun cereri pentru zeci de parcele însă niciuna nu este lucrată.

O altă problemă luată în discuție a fost cea referitoare la întreținerea pajiștilor. Directorul APIA spune că în județ sunt 40.000 de hectare de pajiști pentru care s-a cerut plata pe suprafață. Pintea spune că în trecut pajiștile comunale au fost declarate de Consiliile locale care încasau bani pe acele suprafețe însă după schimbarea legislației pajiștile au fost declarate de către asociații. Cu toate acestea conducerea asociațiilor nu a informat membrii asupra sumelor încasate motiv pentru care APIA va afișa la biserici, primării și barurile din localitățile județului situația suprafețelor respectiv sumele încasate.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente