Acasă sus Fermele de porci din Satu Mare nu mai exportă porci în Elveția...

Fermele de porci din Satu Mare nu mai exportă porci în Elveția

Elveția va interzice începând de miercuri importul de porci vii și orice fel de carne de porc provenind din mai multe țări europene în care au fost depistate de curând cazuri de febră porcină africană.

Importurile din Bulgaria și România sunt vizate, dar și cele din unele regiuni ale Croației și Letoniei, au precizat marți autoritățile sanitare elvețiene.

Interdicția se referă la porci și mistreți, precum și la orice fel de carne care provine de la aceste animale, dar și la material seminal, ovule și embrioni.

Din anul 2007, această maladie porcină, endemică în unele regiuni din Africa Subsahariană, și-a făcut apariția în Peninsula Balcanică, răspândindu-se până aproape de Rusia.

După descoperirea luna trecută a unor mistreți morți, dintre care mulți atinși de febră porcină africană, Letonia a decis să ia măsuri de sacrificare a acestor animale.

Din ianuarie, mai multe cazuri de pestă porcină africană au fost semnalate pe teritoriul Uniunii Europene, implicând doar mistreți, în zone limitrofe Belarusului.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente