Acasă Economico-social Fermierii români pichetează Palatul Paralamentului cu tractoarele

Fermierii români pichetează Palatul Paralamentului cu tractoarele

Fermierii români pichetează Palatul Parlamentului. Acțiunea de protest începe azi, la ora 12:00, cu un marș al tractoarelor în jurul Palatului Parlamentului. Timp de 30 de minute edificiul va fi înconjurat de tractoarele agricultorilor prezenți la protest.

Potrivit Asociației Forța Fermierilor, participă agricultori din toată țara. Înainte de începerea protestului, fermierii și-au încărcat tractoarele pe platforme și le-au trimis la București.

https://www.facebook.com/asociatiafortafermierilor/videos/1436894166670863

Principala revendicare a protestatarilor este ca agricultura națională să reprezinte una dintre prioritățile parlamentarilor.

”Asociația Forța Fermierilor va organiza miercuri, 26 mai 2021, începând cu orele 12.00, un marș de protest al tractoarelor în jurul Palatului Parlamentului. Principala solicitare a fermierilor este de a pune agricultura națională între prioritățile strategice ale acestui an și este adresată tuturor parlamentarilor din actuala majoritate și liderilor politici ai partidelor la putere. Tema acțiunii de protest va fi: “Guvernanților, cu ce v-au greșit fermierii? Subfinanțare cronică: Agricultura, lovită din toate părțile!” transmit organizatorii.

Membrii Asociației Forța Fermierilor își propun să atragă atenția asupra dificultăților pe care sectorul agroalimentar le întâmpină. Și anume: subvenții de la bugetul național înjumătățite față de 2020, întârzierea demarării noilor sesiuni de depunere a proiectelor europene, blocajul financiar din sectorul creșterii bovinelor, colapsul sectorului de creștere a porcinelor, problemele noi din sectorul creșterii păsărilor, renunțarea la programul Tomata, excluderea investițiilor în irigații și a celor opt depozite regionale din PNRR, riscul de insolvență pentru fermierii afectați de secetă în 2020 din cauza neacordării despăgubirilor, lipsa unei consultări reale cu fermierii pentru implementarea Politicii Agricole Comune 2021-2027.

Protestul are două componente: între 12.00 – 12.30, deplasare cu tractoarele în jurul Palatului Parlamentului, cu punct de plecare și încheiere parcarea de lângă Academia Română din Calea 13 Septembrie și între 12.30-16.00, protest al fermierilor în fața Palatului Parlamentului în alveola din dreptul Parcului Izvor.

„Acest protest este al tuturor fermierilor români, fie că sunt din sectorul vegetal, fie că sunt din zootehnie. Subfinanțarea cronică a agriculturii este o problemă la nivel întregii țări. Vorbim de securitatea alimentară a României și de viitorul satului românesc. Am ales ca loc al protestului Palatul Parlamentului pentru că Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român, conform Constituției. Iar acești fermieri, cărora le-a ajuns cuțitul la os, sunt parte a poporului român, și hrănesc acest popor, iar semnalul lor de alarmă trebuie ascultat și, mai departe, găsite soluții pentru rezolvarea problemelor din agricultură”, a spus Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.

Ministrul Agriculturii nu va veni la consultări cu protestatarii deoarece în această dimineață a plecat la Bruxelles. În perioada 26 – 28 mai, Adrian Oros participă la Consiliul Agri Fish unde se vor duce negocieri privind Politica Agricolă Comună 2021-2027. Vor fi abordate aspecte ale Pactului Verde European „Green Deal”, ale strategiilor Farm to Fork(F2F) și Biodiversitate.

SURSĂ FOTO & VIDEO: https://www.facebook.com/asociatiafortafermierilor

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente