marți, mai 28, 2024
AcasăEducatie&CulturaFestival de Scurtmetraje Gutenberg – GUK – Gutenberg Kurzfilmfest

Festival de Scurtmetraje Gutenberg – GUK – Gutenberg Kurzfilmfest

Afis-GUK-Satu-MareAsociația studenților vorbitori de limba germană “Gutenberg” este singura organizație de acest gen din România și urmărește susținerea și dezvoltarea limbii germane cu precădere în rândul tinerilor. În acest sens, Gutenberg și-a propus să organizeze în colaborare cu Forumul Cultural Austriac, Centrul Cultural German Cluj și Kulturtreffpunkt Satu Mare organizează un festival de scurtmetraje germanofon prin intermediul căruia să fie întărită poziția limbii germane în cadrul mediului cultural sătmărean.

“Festivalul de scurtmetraje Gutenberg“(în germană: Gutenberg Kurzfilmfest) prescurtat GUK va începe de la ora 22.00, în data de 29 iunie și se va desfășura la „Jugend Kulturtreff” pe strada Vasile Lucaciu, nr. 9, Satu Mare. Astfel, numeroșilor pasionați de film din Satu Mare li se va oferi posibilitatea de a se delecta prin vizionarea unor opere reprezentative ale filmului germanofon contemporan care au fost puse la dispoziție de către Forumul Cultural Austriac și Centrul Cultural German Cluj. Însă și persoanele fără cunoștiințe de limbă germană pot profita de acet festival deoarece toate filmele vor avea subtitrare în engleză sau în română.

Proiectate vor fi pe de-o parte scurtmetraje din seria „Scurt și Bun” care au fost selectate de către Institutul Goethe. Acestea permit formarea unei viziuni pe ansamblu a evoluției scurtmetrajului german în ultimii ani. Printre acestea se va afla și „Balance” care în 1990 a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai Bun Scurtmetraj Animat, precum și filmele „Marea invenție a lui Gregor” și „Mărunțiș” nominalizate de asemenea pentru Oscar. Pe de altă parte vor fi proiectate printre altele și cele 3 scurtmetraje nominalizate în cadrul Premiilor de Film Austriece 2013 pentru premiul „Cel mai bun scurtmetraj” și anume „366”, „Hatch” și „Unser Lied”, cel din urmă fiind pelicula câștigătoare. Pe lângă proiecțiile de film, participanții la festival se vor putea bucura și de un alt spectacol vizual. Astfel Gutenberg va organiza o sesiune de Light Graffiti care va transforma noaptea într-o mare de lumini și la care sunt invitați să participe toți spectatorii. Toți cei interesați să se relaxeze și să se distreze într-o atmosferă creativă sunt deci invitați să participe la Festivalul de Scurtmetraje Gutenberg.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente