duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocalePostul de Poliție Socond a primit un autoturism nou pentru patrulare în...

Postul de Poliție Socond a primit un autoturism nou pentru patrulare în zonele defavorizate

masina_politie_09_0be00ca74dUn nou autoturism Dacia Logan a fost repartizat Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în baza unui proiect ce pune accent pe dezvoltarea conceptului poliției de proximitate în mediul rural și integrarea comunităților dezavantajate economic în societate.

Proiectul, demarat în parteneriat de către Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția de Ordine Publică – și Fondul de Coeziune Elvețian, are ca principal obiectiv întărirea capacității poliției de ordine publică în mediul rural. Se urmărește astfel prevenirea infracționalității și a victimizării, creșterea sentimentului de siguranță pentru comunitățile rurale, precum și intervenția operativă a Poliției în rezolvarea sesizărilor.

Aceste obiective pot fi realizate în primul rând prin dezvoltarea capacităților de formare în domeniul poliției rurale, dar și prin oferirea unui suport logistic și operațional corespunzător. În consecință, mai multe autoturisme de poliție au fost repartizate județelor, mașina alocată Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare ajungând la Socond, Post de Poliție din cadrul Secției 4 Beltiug Poliție Rurală.  Repartizarea autoturismelor a fost făcută în baza unei evaluări întocmite de Direcția de Ordine Publică, din cadrul I.G.P.R., ce a avut în vedere pe lângă situația infracțională ori contravențională și elemente demografice sau sociale.

Folosirea în patrulări a noului autoturism va facilita contactul direct cu locuitorii din comunitățile defavorizate și va contribui la întreținerea unei comunicări active și a unei intervenții prompte la evenimente.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente