vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareFestivalul Concurs de Folclor ,,Rozmarin în colțu’ mesii”

Festivalul Concurs de Folclor ,,Rozmarin în colțu’ mesii”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliul Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria Comunei Medieșu Aurit, organizează în data de 12 Martie 2017, cea de-a IV-a ediție a Festivalului Concurs de Folclor pentru soliști vocali ,,Rozmarin în colțu’ mesii”.
Concursul își propune valorificarea, popularizarea cântecului și portului popular românesc autentic, descoperirea de noi talente în interpretarea cântecului popular românesc, readucerea costumului popular la valoarea sa adevărată.
Comuna Medieșu Aurit, vechi centru istoric și cultural al Sătmarului, este așezată pe malul drept al Someșului. Aflat la confluența dintre cele două mari zone folclorice ale județului, Oașul, respectiv Codrul, Medieșul a fost în permanență, un spațiu privilegiat în care s-au păstrat tradițiile și cântecele populare.
Unul dintre aceste frumoase cântece se regăsește în repertoriul marelui artist Nicolae Sabău care a cules melodia ,,Rozmarin în colțu’ mesii“ din localitatea Medieșu Aurit, în cinstea căruia se organizează acest festival.
În cadrul galei laureaților vor evolua: Marcela Latiș, Ansamblul „Tulnicul”, Corul Medieșana, Ansamblul Județului Satu Mare „Doruri Sătmărene”, Nicolae Sabău, Petrică Mureșan, Alexandru Pugna și Veta Biriș. Prezintă, interpreta de muzică populară, Vlăduța Lupău.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente