Acasă Locale Stiri Satu Mare Fetița care s-a născut fără sânge merge la școală

Fetița care s-a născut fără sânge merge la școală

Fetița care s-a născut fără niciun strop de sânge în corp și-a revenit miraculos și a mers în prima zi de școală.

Evoluția stării de sănătate a micuței Maisy Vignes i-a uimit pe doctori, care credeau că nu va putea duce o viață normală.

Fetița s-a născut cu șase săptămâni înainte de termen, la Spitalul Regional Waterford. Medicii au pus-o imediat pe transfuzii, însă erau rezervați în privința șanselor ei de supraviețuire.

„A fost o situație incredibilă, nimeni nu auzise de un caz asemănător. Au mai existat oameni care au supraviețuit cu un nivel al hemoglobinei 4, dar nimeni nu știa un copil fără sânge”, a declarat Emma, mama fetiței, citată de „Irish Mirror”.

Femeia avusese o sarcină normală până la 34 de săptămâni, când a început să se simtă rău.

„Aveam o programare la medic și, după consultație, m-au băgat în sala de operații pentru cezariană. S-a întâmplat totul foarte repede, nu am avut timp să anunț pe nimeni. Nu mă așteptam să nasc așa repede, nu avusesem nicio problemă în timpul sarcinii”, a adăugat tânăra de 31 de ani.

Mama a aflat apoi că fetița nu are sânge deloc în vene, numai o substanță de tipul plasmei. Micuța a fost conectată imediat la aparate și a primit trei transfuzii de sânge.

După o recuperare uimitoare, s-a înscris la școală asemeni copiilor de vârsta ei, iar profesorii sunt foarte mulțumiți de ea.

„Din câte știu, nu mai există un asemenea caz în toată lumea. A devenit subiect de conferințe și lucrări medicale. Este o fetiță extraordinară și suntem foarte fericiți”, a mai spus Emma.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente