luni, aprilie 22, 2024
AcasăDivertismentFilm în aer liber. La Turnul Pompierilor vor rula 20 de scurtmetraje...

Film în aer liber. La Turnul Pompierilor vor rula 20 de scurtmetraje românești

ShortCut Films: noaptea scurtmetrajelor este un eveniment cu totul special, dedicat cinefililor, și nu numai, în cadrul căruia studenți din România de la specializările de cinema și film, regizori și artiști în devenire, își prezintă operele realizate.

Evenimentul ShortCut Films se va desfășura în Parcul Dr. Fatyol Rudolf din zona Turnului Pompierilor, sâmbăta 11 iunie, începând cu ora 19.00.


Proiecția de filme este organizată de Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Primăria Municipiului Satu Mare, scopul fiind acela de a populariza în rândul publicului, munca tinerilor regizori și artiști din România, dar și domeniul propriu-zis al filmelor de tip scurt metraj.

Evenimentul își dorește ca participanții la proiecție să încetinească puțin din alergătura de zi cu zi, ca oamenii să-și acorde mai multă atenție unii altora și să se bucure de momente artistice, vizionând filme de producție românească ale tinerelor talente din industria și viitorul cinematografiei.

În cadrul evenimentului, vor fi prezentate lucrările tinerilor studenți români, regizori și artiști, din domeniul cinematografiei, cu specific în sfera scurtmetrajelor. La eveniment, publicul sătmărean va putea viziona nu mai puțin de 20 de filme de scurt metraj, unele chiar premiate la diferite festivaluri din domeniu, proiecția fiind desfășurată în două calupuri a câte 2 ore.

Prin intermediul scurtmetrajelor, realizatorii acestora transmit în unanimitate un mesaj publicului, majoritatea filmelor prezentate având subiecte privind problemele din actualitate cotidiană. Indiferent că vorbim despre filme din genul dramei sau al comediei, având o tonalitate absurdă sau grotescă, problemele cu care se confruntă omenirea de zi cu zi și soluțiile la acestea, se regăsesc acum pe micile ecrane.

Evenimentul poate fi regăsit la acest link: https://fb.me/e/1Yg6AiDnJ

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, proiecția se va desfășura la Casa Meșteșugarilor. Participarea la proiecția filmelor de scurt metraj în cadrul ShortCut Films este cu titlu gratuit!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente