marți, februarie 27, 2024
AcasăLocaleInternationaleFirma care îi închide pe angajații obosiți în camera de dormit

Firma care îi închide pe angajații obosiți în camera de dormit

sleep_office_13953100Oboseala cronică este inamicul numărul nr.1 al creativității, memoriei și productivității, astfel că din tot mai multe companii le creează angajaților condițiile pentru odihnă la job. Actualul model de succes din lumea afacerilor duce, de fapt, la epuizare, stres, productivitate scăzută și la o privare cronică de somn, crede Arianna Huffington, cea care deține instituția de presă Huffington Post.

Somnul de după-amiază reprezintă un adevărat avantaj competitiv pentru angajații unei companii, spune patroana americană într-un articol din Harvard Business Review, preluat de cariereonline.ro.

„La biroul redacției Huffington Post din New York, noi am înființat două camere de dormit, în care angajații se pot retrage ca să tragă un pui de somn. La început, reporterii, editori și inginerii noștri au ezitat să le folosească, de teamă că oamenii vor crede că se eschivează ca să nu-și facă treaba. Dar faptul că acum locurile din camerele noastre de dormit sunt mereu complet rezervate este un semn al vremii de tranziție în care trăim”, explică Arianna Huffington.

Potrivit acesteia, cultura de la locul de muncă trebuie să se schimbe în așa fel încât să nu mai fie stigmatizați cei care trag un pui de somn ca să-și refacă puterea de muncă, ci oamenii care “umblă prin birouri” storși și epuizați. Arianna Huffington este și membră a consiliului executiv al Division of Sleep Medicine – Harvard Medical School.

Realitatea.net

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente