Acasă Locale Internationale Fiul fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici s-a înecat într-un lac din Rusia

Fiul fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici s-a înecat într-un lac din Rusia

Fiul cel mic al fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere în urma protestelor care au avut loc la Kiev în 2014, s-a înecat în Lacul Baikal din Rusia, relatează BBC News Online.

Parlamentarul Nestor Șufrici a confirmat pentru BBC moartea fiului fostului lider, al cărui nume este tot Viktor. Anterior, presa din Rusia și Ucraina anunța că tânărul a murit după ce mașina în care se afla a căzut în Lacul Baikal din sudul Siberiei. Acesta ar fi participat la un eveniment sportiv, în momentul în care autovehiculul în care se afla a plonjat în apă.

Alte cinci persoane care se aflau în vehicul au fost salvate, afirmă site-ul de știri Levvi Bereg, citând surse din cadrul cercului apropiat al acestuia. Site-ul rus RBK a citat oficiali locali care afirmă că incidentul a avut loc sâmbătă, după ce grupul a condus pe gheață pentru a face fotografii.

Viktor Ianukovici Jr, în vârstă de 33 de ani, era cunoscut pentru pasiunea lui față de șofatul extrem.

Decesul lui este ultimul dintre cele câteva din rândul persoanelor care aveau legături cu fostul președinte.

Oleksandr Peklușenko, fost guvernator regional, a fost găsit mort în Ucraina la începutul lunii, în ceea ce autoritățile au declarat că pare să fie o sinucidere. Alți cinci oficiali au murit în circumstanțe misterioase în acest an.

Incidentul de sâmbătă este, de asemenea, ultimul dintr-o serie de accidente rutiere mortale ce îl implică pe fostul președinte sau echipa sa. În iulie 2009, fiul lui Volodimir Sivkovici, adjunctul secretarului Consiliului național de apărare în timpul președinției lui Ianukovici, care a fost implicat în încercarea de dispersare a protestatarilor proeuropeni, a murit în momentul în care mașina sa a ieșit de pe carosabil, a lovit un stâlp și a luat foc în centrul Kievului.

Câteva luni mai târziu, fiul purtătorului de cuvânt al lui Ianukovici, Anna Herman, a murit într-un accident de mașină pe autostrada Kiev-Odesa.

Interpol l-a plasat pe Ianukovici pe lista sa de persoane căutate în ianuarie. În prezent, el este acuzat de autoritățile ucrainene că a deturnat milioane de dolari din fonduri publice. Ianukovici a fost înlăturat de la putere în februarie 2014, după ce mii de persoane au ieșit să protesteze în stradă.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente