duminică, mai 28, 2023
AcasăEducatie&Cultura„Flex - magia reciclării”, expoziție interactivă în centrul Sătmarului

„Flex – magia reciclării”, expoziție interactivă în centrul Sătmarului

În perioada 28-30 septembrie, în municipiul Satu Mare se desfășoară o expoziție care are ca și tematică reciclarea deșeurilor plastice din apele fluviale. Expoziția este amplasată în fața Catedralei Romano-Catolice și poate fi vizitată în intervalul orar 10.00-16.00.

Acțiunea își propune să atragă atenția sătmărenilor asupra necesității de a recicla produsele din plastic, hârtie, metal sau din alte materiale care poluează mediul înconjurător.

Expoziția este una interactivă, fiind potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii și tineri și se desfășoară într-un container maritim uzat care a fost amenajat, astfel încât din exterior arată precum o navă.  În interiorul acestuia vizitatorii pot urmări modul în care se face reciclarea deșeurilor colectate din apele fluviale.

Alături de informațiile despre deșeurile de plastic, vizitatorii vor descoperi și partea practică a reciclării acestora. Mai mult decât atât, aceștia vor putea testa practic reciclarea deșeurilor: colectarea,, mărunțirea, topirea lor și până la procedura de obținere a unui nou obiect cu totul nou din plastic.

Sursa: G.M. Zamfirescu

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente