miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăEducatie&CulturaPolițiști sătmăreni au făcut educație rutieră cu elevii Centrului Școlar pentru Educație...

Polițiști sătmăreni au făcut educație rutieră cu elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă

Marți, 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității s-au întâlnit cu elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare. Obiectivul întâlnirii a fost acela de prevenire a victimizării minorilor.

În cadrul întâlnirii cu elevii din ciclul primar și gimnazial, polițiștii au dezbătut tema axată pe siguranța rutieră, pornindu-se de la premisa că alături de familie, respectiv, cadre didactice și reprezentanții Poliției Române își doresc să contribuie la siguranța celor mici atât în mediul școlar, în societate, acasă, cât și ca participanți ai traficului rutier.

Elevilor le-au fost prezentate pliante cu indicatoarele rutiere, fiindu-le explicate drepturile și obligațiile ce le revin în calitate de pietoni, atunci când întâlnesc aceste indicatoare pe stradă. Informații cu privire la modul în care trebuie să ne comportăm în calitate de pietoni, cum traversăm strada, cum respectăm regulile de circulație, dar și cu privire la măsurile pe care trebuie să le adoptăm atunci când ne jucăm în spații special amenajate sau ne facem noi prieteni au fost aduse în prim plan de polițiștii participanți la întâlnirile cu elevii ciclului primar, scopul fiind prevenirea delincvenței juvenile și a  victimizării minorilor.

Dorința celor mici de a afla cât mai multe informații despre siguranța lor, precum și interesul manifestat din partea cadrelor didactice și a părinților referitor la acest subiect constituie punctul de plecare în realizarea parteneriatului Familie – Școală – Poliția Română, eforturile comune întreprinse în acest sens contribuind la realizarea dezideratului comun: SIGURANȚA CELOR MICI, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică prin educarea copiilor în spirit preventiv.

Sursa. IPJ Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente