duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocaleFocar de pestă porcină africană în județ

Focar de pestă porcină africană în județ

Focar de pestă porcină africană la o fermă din județul Satu Mare. Potrivit datelor transmise de Prefectură, este vorba despre o fermă situată pe raza localității Moftin.

Pentru limitarea și stingerea focarului a fost stabiltă o zonă de protectie de 3 km, incluzând localitatile: Moftinu Mare, Ghilvaci.

De asemenea s-a stabilit o zonă de supraveghere în jurul focarului cu o rază de 10 km, incluzând localitagile: Doba, Păulian, Dacia, Boghiș, Traian, Moftinu Mic, Moftinu Mare, Domăneşti, Ghilvaci färă Sănmiclăuș, Istrău, Căpleni parţial, Crişeni, Terebesti, Pişcari, Aliza.
Exploataţii comerciale: PFA Veron Lorant.

Prefectul Radu Roca solicită tuturor instituțiilor responsabile implementarea planului aprobat astăzi pentru controlul focarelor locale de pestă porcină africană iar pe termen lung identificarea și implementarea măsurilor pentru depistarea, verificarea, descurajarea și sanctionarea transporturilor clandestine, ilegale sau frauduloase de animale vii, acțiuni importante pentru prevenirea răspândirii gripei aviare și a pestei porcine africane.

Foto: Scop Ilustrativ

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente