luni, iulie 22, 2024
AcasăLocaleMinistrul Marcel Boloș, prezent la darea în folosință a școlii din Beltiug

Ministrul Marcel Boloș, prezent la darea în folosință a școlii din Beltiug

Luni, 22 mai 2023, a avut loc la Școala gimnazială ”Viorel Sălăgean” din Beltiug, darea în folosință a lucrărilor de modernizare, realizate la această școală.

La eveniment au participat: Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, deputatul PNL Adrian Cozma, secretarul de stat Cristian Valer Beșeni, subprefectul Romeo Pop, inspectorul general școlar, Anișoara Boitor, Directorul ADR zona Nord Vest, Petru Alboi precum și mai mulți primari și consilieri județeni PNL din întreg județul. Gazda evenimentului a fost primarul comunei Beltiug, Ioan Bartok – Gurzău.


​Valoarea totală a investiției se ridică la 4.600.000 lei și a fost posibilă prin Programul POR- fonduri europene. Menționăm că această instituție școlară nu a mai beneficiat de renovări sau modernizări, din anul 1960.

Un alt aspect important este că proiectul avea termenul de finalizare la 31 august 2023, dar printr-o mobilizare exemplară atât din partea executantului, cât și a Primăriei Beltiug, ea a fost încheiată cu trei luni și jumătate, mai repede.


​Această importantă investiție pentru învățământul local ilustrează ideea că politica guvernului actual de a apropia standardele rurale, de cele urbane, capătă și la Beltiug o frumoasă și elocventă ilustrare.

Acest efort financiar și organizatoric se va reflecta cu siguranță și în actul instructiv – educativ, iar condițiile moderne oferite tinerei generații, să se dovedească a fi o linie strategică de primă mărime, pentru educarea cât mai eficientă, mai complexă și mai modernă a elevilor din Beltiug.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente