miercuri, mai 29, 2024
AcasăsusFormula 1: ne apropiem cu pași repezi de Marele Premiu al Chinei

Formula 1: ne apropiem cu pași repezi de Marele Premiu al Chinei

Al cincilea circuit de spectacol Formula 1 va fi pe circuitul internațional din Shanghai.

„Am avut o cursă extrem de interesantă în Japonia. O cursă în care Verstappen a revenit la victorie. O strategie foarte bună pentru cei de la Ferrari. Însă, am avut și o cursă cu steag roșu. 

Este o noutate pentru acest sezon, avem prima cursă în program de sprint, adică nu mai avem trei antrenamente libere, avem unul singur antrenament liber vineri, apoi avem calificările pentru această cursă de sprint ce se întâmplă sâmbătă, urmată de calificările pentru marele premiu al Chinei și cursa efectivă duminică la ora 9:45.

Am avut și o cursă cu steag roșu. Este vorba de două mașini pe pneuri medii, iar acest lucru a dus la inițierea acelui incident.

La start, doi dintre piloți au fost depășiți de toți cei din spatele lor, se trece prin virajul 1 și 2 și Daniel Riccardo a fost prins între doi dintre piloți.

Riccardo și Alexander Albon s-au acroșat, dar, din fericire, piloții nu au pățit nimic, dar mașinile au fost avariate.

Daniel Riccardo avea la dispoziție două curse să dovedească faptul că își merită în continuare locul în Formula 1. Steagul roșu a adus 30 de minute pauză. 

Conform regulamentului, atunci când apare steagul roșu și mașinile revin, fie pe pistă, fie pe grila de start, se pot face reparații și se pot schimba pneurile. Unii beneficiază de un avantaj artificial. 

Formula 1 nu a mai fost în China din 2019. Este un circuit pe care această generație de mașini nu a concurat, prin urmare nu există date despre situația asfaltului.

Este un weekend de sprint care nu permite foarte multe antrenamente”, a spus Cătălin Ghigea, la Antena 3 CNN.

Program Marele Premiu al Chinei

Vineri, 19 aprilie, ora 6:30- Antrenamente

Vineri, 19 aprilie, ora 10:15- Calificări Sprint

Sâmbătă, 20 aprilie, ora 5:45 – Sprint

Sâmbătă, 20 aprilie, ora 9:45, calificări cursă

Duminică, 21 aprilie, ora 9:45, Cursa

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente