duminică, februarie 25, 2024
AcasăEducatie&CulturaFoști elevi cu suflete frumoase, aceiași după 20 de ani

Foști elevi cu suflete frumoase, aceiași după 20 de ani

DSCN0498Ziua de joi, 20 iunie a fost una plină de emoții pentru “Generația de aur” a Colegiului Național “Doamna Stanca”. Clasele a XII-a A, B, C, D și E, promoția 1992-1993 au organizat întâlnirea de 20 de ani de la absolvirea liceului. Alături i-au avut pe câțiva dintre foștii lor profesori, dar și dintre cei actuali.

De la ora 10.00, foștii absolvenți și-au dat întâlnire în curtea colegiului, pentru a se fotografia împreună și a depăna primele impresii după 20 de ani, chiar dacă unii dintre ei s-au mai văzut în tot acest timp. La ora 11.00, cu toții au fost invitați în amfiteatrul colegiului, în acordurile imnului “Gaudeamus Igitur”, fiind întâmpinați cu flori, aplauze și deosebită bucurie de elevi și profesori. Au rostit cuvinte de bun-venit și urări de bine directorul CN “Doamna Stanca” Anamaria Marușca, directorul adjunct Cristina Gherman, precum și foști și actuali profesori, printre care Stela Toma Bozero (diriginta clasei a XII-a A, promoția 1992-1993), Livia Haidu, Vasile Cristea, Lucreția Cârlan, Ileana Șandru, Vasile Pop, Monica Gătina, Ioan Marian și alții.

Cadrele didactice, vizibil emoționate, au vorbit pe rând despre frumusețea reîntâlnirii după 20 de ani cu foștii lor elevi, acum ajunși la deplina maturitate și împlinire, dar care nu au pierdut nimic din spiritul CN „Doamna Stanca”. Diriginta clasei a XII-a A, Stela Toma Bozero, a spus că are în față o generație de elevi cu totul speciali, pe care i-a numit “generația de aur” a liceului. „Rămânem părinții voștri de suflet. Am făcut tot ce a trebuit pentru ca voi să păstrați spiritul liceului Doamna Stanca. A fost o vacanță foarte lungă, acum e momentul maturității și aveți ce vă spune. Noi v-am așteptat și vă iubim. Dacă păstrați această zi în sufletele voastre, și zeii vă vor invidia”, a spus Stela Toma Bozero. Cuvintele ei au adus lacrimi în ochii celor prezenți. Atmosfera găsită de ei nu mai e cea care a fost, dar nostalgia revederii coridoarelor și a sălilor unde au studiat și și-au format personalitatea i-a făcut pe toți să se întrebe: La ce bune aceste zile care ne-au adus fericire și bucurie, știind că vremea tace și trece, și peste noi?

Generația 1992-1993 a Colegiului Național Doamna Stanca fost numită pe bună dreptate de vorbitori ca fiind una de aur, una de învingători, de intelectuali, artiști, oameni care au reușit în viață având ca bază educația și îndrumările însușite în timpul anilor de liceu. Din colectivul clasei a XII-a A au făcut parte cu mândrie Sergiu Berindei (baterist al Horia Brenciu Band), Oana Mîndruț (scriitoare), Cosmin Mureșan (creator de modă), Ramona Lengyel (Ștef) (managerul a două magazine de îmbrăcăminte de lux din Satu Mare), Loreley Mirea (profesor universitar în Oradea), Lia Gabriela Koka (profesor de limba română la Școala Generală “Vasile Lucaciu”), Șerban Ungur (avocat), Monica Caița (secretar literar la Teatrul de Nord), Paula Horotan (șef serviciu Relații cu publicul, la Biblioteca Județeană), Alin Bucureștean (jurist), Dana Mihai (profesor de limba engleză la CN Doamna Stanca). Ei sunt doar câțiva dintre cei care se mândresc că au fost elevi ai CN Doamna Stanca.

Spre finalul întâlnirii, designerul vestimentar Cosmin Mureșan, fost elev al clasei a XII-a A, și Dana Mihai, organizatori ai evenimentului, le-au oferit profesorilor din partea clasei câte o diplomă de onoare. Un grup de elevi din clasele a VI-a și a X-a, îndrumați de profesoara Dana Mihai, le-au făcut o surpriză inedită foștilor elevi, cu un program artistic din care nu au lipsit cântecele de “haiducie” care răsunau acum 22-23 de ani pe coridoarele școlii.

DSCN0500

DSCN0501

DSCN0509

DSCN0510

DSCN0511

DSCN0512

DSCN0513

DSCN0515

DSCN0520

DSCN0524

DSCN0528

DSCN0538

DSCN0540

DSCN0541

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente