Acasă Locale Stiri Satu Mare Fostul ministru Ovidiu Silaghi a câștigat procesul cu A.N.I.

Fostul ministru Ovidiu Silaghi a câștigat procesul cu A.N.I.

Fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii, deputatul Ovidiu Silaghi, a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), după ce a fost acuzat de incompatibilitate, neputând justifica aproximativ 45.000 de euro din declarația de avere.

Silaghi a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că a obținut în instanță casarea dosarului în care a fost acuzat de incompatibilitate.

“În momentul debutului campaniei electorale s-a început cercetarea Agenției Naționale de Integritate împotriva mea. Vineri, 12 aprilie, am avut rezultatul final, dosarul a fost casat, prin urmare am câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate, dar nu înseamnă că nu și-a făcut efectul, pentru că niciunul dintre foștii membri ai Guvernului, datorită mecanismului de verificare și cooperare cei care erau în proces cu ANI, nu au mai putut fi renominalizați în Guvern. Tergiversarea a fost suficientă, șase luni. Ei la primul termen nu s-au prezentat, la al doilea termen au zis că nu pot depune dosarul pentru că dosarul conține informații confidențiale despre conturile mele. Eu toate acele informații le făcusem publice într-o conferință de presă”, a declarat Silaghi.

Deputatul susține că va acționa din nou instituția în judecată pentru daune morale, însă nu s-a gândit ce sumă să ceară, fiind vorba mai mult de “reparații morale”.

“În acest moment am câștigat procesul cu ANI și oricum urmează să mă judec cu ei în continuare pentru daunele pe care mi le-au creat. Procedura cu ei n-am de gând s-o închei”, a adăugat fostul ministru.

Pe 9 noiembrie 2012, ANI a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existența unei diferențe în cuantum de 206.798 de lei, între cheltuielile efectuate și veniturile realizate de Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor și Infrastructurii.

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existența unei diferențe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 206.798 de lei (aproximativ 45.955 euro), între cheltuielile efectuate și veniturile realizate în perioada 7 mai 2012-15 octombrie 2012 de Ovidiu Ioan Silaghi, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, informa ANI.

În urma evaluărilor demarate la data de 23 iulie 2012, s-a constatat existența unei diferențe semnificative, în sensul art. 18 din Legea 176/2010, în cuantum de 206.798 de lei, între modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada 7 mai 2012 – 15 octombrie 2012 de Ovidiu Ioan Silaghi, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Anterior datei de investire a lui Silaghi în funcția de ministru al Transporturilor, respectiv la 7 mai 2012, acesta a mai deținut funcția de ministru pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Comerț, Turism și Profesii Liberale în perioada aprilie 2007 – decembrie 2008, iar în perioada 2009 – 7 mai 2012 a deținut funcția de președinte al Consiliului de Administrație al SC ROMEXPO SA.

În perioada aprilie 2007 – decembrie 2008, Silaghi a ocupat funcția de ministru pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Comerț, Turism și Profesii Liberale iar din 7 mai 2012 a fost învestit în funcția de ministru al Transporturilor și Infrastructurii. Între aceste două mandate, respectiv în perioada 2009 – 7 mai 2012 Silaghi și-a exercitat prerogativele de președinte al Consiliului de Administrație al SC ROMEXPO SA, pentru care nu îi sunt aplicabile dispozițiile Legii 176/2010, astfel că, perioada de evaluare a averii dobândite de ministru împreună cu familia, în raport cu veniturile realizate este 7 mai 2012 – prezent.

În perioada 7 mai 2012 – 15 octombrie 2012, Ovidiu Silaghi a realizat, împreună cu soția sa, Ariana, venituri salariale în cuantum de 24.872 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 231.670 de lei, rezultând o diferență nejustificată de 206.798 lei (aproximativ 45.955 de euro).

Astfel, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Oradea, potrivit dispozițiilor art. 17, alin. 4 din Legea 176/2010, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Silaghi în perioada exercitării funcției de ministru al Transporturilor.

De asemenea, ANI a dispus sesizarea Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, în vederea efectuării de cercetări cu privire la tranzacții financiare suspecte efectuate de Oviciul Ioan Silaghi, împreună cu Ariana Silaghi, în temeiul prevederilor Legii 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism.

Persoana a cărei declarație de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferențe semnificative, este considerată incompatibilă, subliniază ANI.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente