sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLocaleNationaleFOTO. Cel mai lung tunel din România în lungime de 2,9 km,...

FOTO. Cel mai lung tunel din România în lungime de 2,9 km, aproape de construcție

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a transmis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice – ANAP, pentru validare, documentația pentru etapa a 2-a a licitației de proiectare și execuție a sectorului de autostradă Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, care include și Tunelul Meseș, parte a autostrăzii Transilvania.

Prima etapă a licitației pentru acest lot a fost lansată, în luna aprilie 2020, la un preț estimat de 4,5 miliarde de lei (fără TVA).

Cel mai dificil lot al autostrăzii Transilvania are o lungime de 41 de km din care 2,9 km reprezintă tunelul Meseș, cu un cost estimat de aproximativ 1 miliard de lei (fără TVA). Potrivit CNAIR, tunelul (forat) va avea două galerii și două benzi de circulație pe fiecare sens. Pe acest lot urmează să mai fie construite 65 de viaducte, poduri și pasaje, cu o lungime totală de 13 km.

Contractul, finanțat prin POT 2021-2027, prevede 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor.

Vă reamintim faptul că Autostrada Transilvania va lega toate județele din nord-vestul țării și se va termina la granița cu Ungaria.

Potrivit datelor publicate de CNAIR, tronsonul de autostradă care va lega infrastructura rutieră a celor două țări, România și Ungaria, va trece pe lângă vama Borș iar unul dintre punctele de acces va fi pe la Satu Nou, situat la doar 72 de km distanță față de municipiul Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente