duminică, februarie 25, 2024
AcasăLocaleFOTO. Mașină de patrulare 4x4 pentru polițiștii de frontieră sătmăreni

FOTO. Mașină de patrulare 4×4 pentru polițiștii de frontieră sătmăreni

Primul lot de autospeciale de patrulare 4×4 pentru teren dificil, a intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române. Cele 12 autospeciale fac parte din completuL de 50 de autospeciale marca FORD Ranger Double Cab Raptor.

Din acest prim lot, ITPF Sighetu Marmației a primit 6 autospeciale din care una va ajunge la Satu Mare ( Sectorul Poliției de Frontieră Negrești Oaș).

Autovehiculele noi, dotate la standarde de ultimă generație, sunt destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road, fiind menite să asigure o capacitate sporită de progresiune în teren greu accesibil, având ca scop creşterea eficienţei misiunilor executate şi a calităţii supravegherii frontierei terestre, potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția de Frontieră.

Autovehiculele sunt destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road pentru asigurarea capacităţii sporite de progresiune în teren greu accesibil și în condiții meteo-climatice defavorabile, în vederea unui control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier, respectiv combaterea și prevenirea migrației ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile, mai arată sursa citată.

Următoarele 38 de autovehicule urmează sa fie recepționate până la sfârşitul acestui an.

Detalii tehnice

Autovehiculul de bază Ford Ranger Double Cab Raptor este dotat cu un sistem de transmisie 4×4 pentru condiții off-road, având întreaga suspensie reproiectată (amortizoare cu capacități crescute de preluare), troliu montat în partea frontală acţionat electric și proiectoare led cu intensitate de 5000 lumeni pentru supravegherea zonelor de frontieră.

Autospecialele sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat, greu accesibil sau chiar zone inundate, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță. Printre acestea este admisia de aer a motorului supraînălțată ( de tip “snorkel”) care îi oferă capacitatea de a traversa zone inundate cu o adâncime de 80 cm.

Specificații tehnice: motor: turbo-diesel, cilindree 1996 cm3, 156 KW, cu tracţiune 4×4, cutie viteze automată cu 10 trepte, integrală decuplabilă cu sistem electronic de control al tracţiunii, suspensie adaptată pentru deplasarea în zone neamenajate/greu accesibile.

Sursa: IGPF

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente