sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăLocaleFOTO: Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, s-a întâlnit cu producătorii și fermierii sătmăreni

FOTO: Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, s-a întâlnit cu producătorii și fermierii sătmăreni

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu s-a aflat într-o vizită de două zile în județul Satu Mare ocazie cu care a participat la Sâmbra Oilor și s-a întâlnit primarii, fermierii și producătorii sătmăreni.

Întâlnirea a avut loc în sala mare deședințe a Instituției Prefectului județului Satu Mare. Alături de ministru și conducerea Prefecturii Satu Mare s-a aflat Gheorghe Florin Cârciu, secretar de stat la departamentul Românii de pretutindeni, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, parlamentarii UDMR de Satu Mare și deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

Ministrul a apreciat munca și efortul depus de fermierii sătmăreni și a vorbit apoi despre aspecte ce privesc toate sectoarele agriculturii. Adrian Chsenoiu a precizat că la nivelul Ministerului se dorește integrarea producției primare obținută la nivelul fermelor, în industria alimentară, în sectorul zootehnic, astfel încât să dăm valoare adăugată produselor noastre.

“Consider că fermierii dețin un rol vital în arhitectura statului, deoarece ei furnizează alimente și hrană pentru populație. În această perioadă este important ca fermierii români să mențină nivelul de producție și să rămână în activitate. Din păcate, în ultimii ani s-au suprapus mai mulți factori de risc, pe care fermierii nu i-au putut controla. Incepând cu pandemia, apoi în ultimele luni când s-au alăturat prețurile crescute la gaze naturale, curent, carburanți care au generat costuri în lanțul de aprovizionare. Evident că ne întrebăm cu toții când vor reveni lucrurile la normal și trebuie să avem răspunsuri potrivite pentru a lupta cu aceste riscuri. A venit și această situație pe care nimeni la nivel mondial nu și-a dorit-o. Această agresiune a Rusiei asupra Ucraineni care ne-a dat viața peste cap.

Trebuie să ne uităm spre viitor, din trecut învățăm. Pe anul 2022 dispunem de peste 500 de milioane de euro , fonduri pentru fermieri. Venim cu măsuri pentru a domoli puțin presiunea la care fermierii sunt supuși.”, transmite Adrian-Ionuț Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

După discursul ministrului, fermierii și-au prezentat problemele, dificultățile pe care le întâmpină.

Pe agenda de lucru a ministrului au fost programate și câteva vizite în județ la mai multe ferme.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente