miercuri, iunie 19, 2024
AcasăLocaleFOTO. Transportatorii, luați în vizior de polițiștii sătmăreni

FOTO. Transportatorii, luați în vizior de polițiștii sătmăreni

Polițiștii rutieri sătmăreni au acționat, în dimineața acestei zile, 22 august a.c., pe drumurile publice din municipiul Satu Mare, pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane.

Astfel, polițiștii au desfășurat activități de verificare a documentelor obligatorii pentru efectuarea transportului de persoane în condiții legale și au efectuat testări cu aparatele alcooltest, în vederea depistării conducătorilor auto care se află la volan sub influența băuturilor alcoolice.

În urma activităților întreprinse, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2 885 de lei, la OUG 195/2002, respectiv OUG 69/2012.

Totodată, polițiștii au identificat, la volanul unui autovehicul, un conducător auto, de 53 de ani, din Dîmbovița, care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru a i se preleva mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Față de acesta, polițiștii continuă verificările în dosarul penal întocmit, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Având în vedere condițiile meteo din această dimineață și pentru prevenirea implicării conducătorilor auto în evenimente rutiere nedorite, polițiștii au oferit sfaturi și recomandări pentru un șofat în siguranță.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente