joi, septembrie 28, 2023
AcasăEducatie&CulturaFoto. Ziua Imnului marcată la Satu Mare

Foto. Ziua Imnului marcată la Satu Mare

Vineri, 29 iulie 2022, începând cu ora 10:00, pe platoul din Piața 25 Octombrie din municipiului Satu Mare, a fost marcată Ziua Imnului Național. Din păcate asistența a fost una extrem de redusă, majoritatea celor prezenți fiind politicieni, membri de partid ori șefi de instituții.

Manifestarea a început cu primirea prefectului judeţului Satu Mare, Radu Roca, de către Garda de Onoare. A urmat apoi o binecuvântare și o rugăciune pentru poporul român.

Prefctul a dat citire mesajului transmis de premierul Nicolae-Ionel Ciucă, și a rostit o alocuțiune proprie privind istoricul şi semnificaţia versurilor Imnului Național al României.

Luca Mărgineanu și Iulia Bura, doi copii talentați, soliști ai ansamblului folcloric ”Cununița năzdrăvană”, au încântat audiența cu un scurt program artistic de cântece patriotice.

Manifestările dedicate acestei zile s-au încheiat cu un moment de înaltă simţire patriotică prin interpretarea Imnului Național al României de către militarii detașamentului de onoare și întreaga asistență prezentă la eveniment.

Mesajul transmis de către prefectul județului, Radu Roca:

”Versurile imnului nostru național, ‘Deșteaptă-te române’, i-au însuflețit pe români în cele mai importante momente ale istoriei recente, transmițându-ne și astăzi mesajul mobilizator care a inspirat până acum atâtea generații.

Cu toții suntem mândri și emoționați atunci când drapelul României se înalță falnic pentru cei mai buni, în acordurile imnului național. Ori de câte ori îl auzim, Imnul Național trezește în noi încrederea că avem puterea de a ne solidariza pentru interesul comun, acela de a trăi într-o Românie democratică, modernă și dezvoltată, în care fiecare român să se simtă împlinit. Mesajul său puternic va continua să ne inspire valorile trainice ale libertății, dreptății și adevărului, apărate cu îndârjire de generații de români.

Îi salut și îi felicit, cu acest prilej, pe toți cei care cinstesc Ziua Imnului Național al României. Respectul pentru trecutul eroic este o dimensiune fundamentală a spiritului românesc care trebuie încurajată și cultivată, astfel încât conștiința națională să rămână vie în sufletul tuturor celor care simt și trăiesc românește.

În calitate de prefect al județului Satu Mare vă îndemn pe toți să respectați imnul și simbolurile naționale, insuflând în sufletele generațiilor tinere sentimentele iubirii de neam, iubirii de țară.

LA MULȚI ANI IMNULUI NAȚIONAL!

LA MULȚI ANI TUTUROR CETĂȚENILOR ROMÂNI, ORIUNDE S-AR AFLA! ”

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente