luni, martie 20, 2023
AcasăLocaleFOTO&VIDEO |PNL este și la Satu Mare purtător de drapel și crez...

FOTO&VIDEO |PNL este și la Satu Mare purtător de drapel și crez românesc


Luni, 24 ianuarie 2022, românii de pretutindeni au sărbătorit Unirea Principatelor Române. Primul pas important pentru înfăptuirea statului național unitar român a fost marcat după 163 de ani, prin manifestări restrânse, impuse de pandemia de COVID-19. 

La Satu Mare, și probabil la nivel național, Ziua Unirii Mici a fost marcată prin  intonarea Imnului Național al României, o slujbă TE DEUM, citirea mesajului transmis de premierul României și depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori.

Grupul PNL Satu Mare a adus un pios omagiu Zilei Unirii Principatelor Române

Grupul local PNL, înțelegând importanța evenimentului, după depunerile de coroane s-a adunat în fața bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza și a cântat cântece patriotice. 

Din păcate, reprezentanții celorlalte partide politice, dar și reprezentanți ai autorităților locale și județene, nu s-au alăturat momentului organizat de PNL Satu Mare.

S-au alăturat acestora pensionarii sătmăreni din Asociația Județeană. Momentul a fost unul de înaltă încărcătură spirituală. 

Naționali liberalii au fost acompaniați de frații Sabo care au cântat la taragot și acordeon. 

https://www.facebook.com/100001990667337/posts/4683006091775700/?d=n

Mesajul deputatului PNL, Adrian Cozma

“Sărbătorim 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, primul pas important pentru înfăptuirea statului național unitar român.

Pe 24 ianuarie 1859 românii transmiteau un semnal cu privire la aspirațiile și năzuințele națiunii noastre.

Înfăptuirea actului istoric de la 1859 a fost rodul eforturilor diplomatice și politice ale unor oameni care au rămas în istorie.

Astăzi, la 163 de ani de la Unirea Principatelor, România este parte a marii familii europene și continuă să fie susținută în aspirațiile sale de dreptate, unitate și libertate.

La mulți ani România!

La mulți ani români!”, este mesajul transmis de deputatul PNL, Adrian Cozma. 

Galerie Foto

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente