29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareGata cu fumatul în localuri. A intrat în vigoare legea antifumat

Gata cu fumatul în localuri. A intrat în vigoare legea antifumat

fumat

Legea antifumat. Începând de miercuri, fumătorii nu vor mai putea să-și aprindă țigara în restaurante, în baruri, în cluburi sau în orice spațiu public delimitat de doi pereți și care are acoperiș. Așa spune legea antifumat, care intră în vigoare din 16 martie. În plus, conform legii antifumat, țigările electronice nu vor mai putea fi folosite în mijloacele de transport în comun, în restul spațiilor publice acestea fiind permise. Legea antifumat stabilește unele măsuri privind prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun, prin interzicerea completă a fumatului în toate spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă și în locurile de joacă pentru copii, prin inscripționarea pachetelor cu produse din tutun, prin desfășurarea de campanii de informare și educare a populației, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmează să le achiziționeze, prin indicarea în produsele finale a conținutului de gudron, nicotină și monoxid de carbon, prin unele măsuri privind utilizarea ingredientelor pentru produsele din tutun, având ca scop protejarea sănătății persoanelor fumătoare și nefumătoare de efectele dăunătoare ale fumatului, prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor și asigurarea unui nivel adecvat al calității vieții populației din România.

Legea antifumat. Potrivit legii, fumătorii nu-și vor mai putea aprinde țigările în spațiile publice închise și nici în locurile de joacă pentru copii, nici măcar cele în aer liber. În plus, este interzisă și vânzarea la bucată a țigaretelor și a țigărilor de foi. Noua lege îi privește chiar și pe taximetriști. Fumatul va fi interzis și în mașinile acestora.

Legea antifumat. Fumatul va fi permis în continuare în încăperile special amenajate pe aeroporturi și în penitenciare.

Legea antifumat. Persoanele fizice care nu respectă prevederile legii riscă amenzi de până la 500 de lei. În cazul cluburilor, barurilor și restaurantelor, sancțiunile sunt mai dure: între 5 mii și 15 mii de lei și chiar suspendarea activității. Pedepsele merg inclusiv până la închiderea localurilor care nu au respectat legea.

Legea antifumat. Locuri unde nu mai este permis fumatul:

-cluburi

-baruri

-restaurante

-transport în comun

-taxiuri

-instituții de învățământ

-spitale

-locurile de joacă pentru copii indiferent dacă acestea sunt în aer liber sau în spațiu închis

-locul de muncă

Legea antifumat. Mai exact, prin noua formulare, prin “spațiu public închis se înțelege orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente