Acasă Politica International Germania reintroduce controale la frontiera cu Austria

Germania reintroduce controale la frontiera cu Austria

vama geramnia

Ministerul german de Interne a dispus introducerea de controale temporare la frontiera cu Austria, conform reglementărilor Schengen pentru cazuri de urgență, după măsuri similare adoptate la granița austriaco-ungară.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că refugiații nu vor putea alege țările-gazdă și a îndemnat celelalte state europene să intensifice eforturile de solidaritate în criza imigranților.

Germania a avut și în luna mai controale temporare la frontiera cu Austria. Conform Acordului Schengen, în situații excepționale, țările pot introduce, temporar, controale la frontierele din cadrul spațiului comun de liberă circulație. Berlinul a argumentat că măsurile temporare de control sunt prevăzute în Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind administrarea Spațiului Schengen.

„În situații de amenințări grave la adresa ordinii publice sau riscuri privind securitatea internă, un stat membru Schengen poate reintroduce controale la frontiera internă pentru cel mult 30 de zile sau pe durata previzibilă a riscului la adresa ordinii publice dacă perioada depășește 30 de zile”, se arată în Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind funcționarea Schengen.

La rândul său, Austria a anunțat că, temporar, nu mai există curse feroviare spre Germania.

Peste 13.000 de imigranți au sosit sâmbătă în orașul german Munchen, iar autoritățile au estimat că numărul total pentru sâmbătă și duminică va fi de circa 40.000 de imigranți.

În contextul în care numărul total al extracomunitarilor veniți în Germania ar putea atinge 800.000 până la sfârșitul anului, ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a ordonat mobilizarea inițială a 4.000 de militari.

Pe fondul disensiunilor, Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria și liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), s-a distanțat de politicile cancelarului Angela Merkel.

Articolul precedentA murit Corneliu Vadim Tudor
Articolul următorNoi curse Wizz Air
- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente