Acasă Locale Stiri Satu Mare Gheorghe Avram, fostul șef al jandarmilor, trimis în judecată

Gheorghe Avram, fostul șef al jandarmilor, trimis în judecată

Fostul inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, Gheorghe Avram a fost trimis în judecată de procurorii militari din cadrul DNA. Avram este acuzat de abuz în serviciu.

Alături de fostul șef al IJJ Satu Mare au mai fost trimiși în judecată și fostul său adjunct, colonelul Radu Petru Leucuța, respectiv administratorul Centrului de Perfecționare și Pregătire a Cadrelor de Jandarmi Tășnad, plt. adj. șef (r) Liviu Virgil Poptean. Procurorii susțin că cei trei șefi ai Jandarmeriei ar fi vândut fier vechi de la unitatea din Tășnad și și-ar fi însușit cea mai mare parte a banilor.

Din rechizitoriul întocmit reiese că “în perioada 2011-2012 colonelul (r) Gheorghe Avram, col. Radu Petru Leucuța și plt. adj. șef (r) Liviu Virgil Poptean, la momentul derulării activității de predare-primire a patrimoniului aparținând Centrului de Perfecționare și Pregătire a Cadrelor de Jandarmi Tășnad către Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare dar și ulterior, la momentul dezafectării și valorificării materialului feros rezultat în urma debitării în afara procedurilor prevăzute de lege, au creat un prejudiciu unității în sumă de 21.383,02 lei, asigurându-și totodată obținerea unor foloase necuvenite în cuantum de 17.149,02 lei, reprezentând contravaloarea materialului feros de care au dispus și care a fost valorificat în afara cadrului legal”.

Pe de altă parte, procurorii susțin că Liviu Virgil Poptean s-ar fi înțeles cu reprezentantul firmei prin intermediul căreia a fost vândută o parte a fierului vechi să întocmească în fals un bon de cântar ce evidenția cantități mult mai mici de material feros predate de IJJ Satu Mare, document care ulterior a dobândit calitatea de act justificativ prin înregistrarea în evidențele financiar-contabile.

În cauză procurorii militari au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 1.867 lei, depistată în timpul cercetărilor asupra inculpatului lui Radu Petru Leucuța, ca provenind din vânzarea ilicită a materialului feros ce aparținea IJJ Satu Mare.

La instrumentarea acestei cauze procurorii militari au colaborat și cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Satu Mare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar Cluj-Napoca.

- Advertisment -

Cele mai populare

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Deschide-ți sufletul!

Cea mai bună metodă de a imprima în sufletul copilului sensul cuvintelor rugăciunii este de a te ruga împreună cu el, punând...

Când va ajunge în România primul vaccin anti-COVID-19?

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România ar putea beneficia de un vaccin împotriva Covid în primul...

Noua ordine militara?!

Autoritățile din Quebec City, Canada, au anunțat că vor izola cetățenii „necooperanți” într-o facilitate pentru coronavirus, a cărei...

Comentarii recente