Acasă Locale Nationale Gigi Becali se prezintă vineri în fața instanței, care va dezbate cererea...

Gigi Becali se prezintă vineri în fața instanței, care va dezbate cererea de liberare condiționată

George Becali se va prezenta, vineri, în fața unei instanțe a Judecătoriei Medgidia, care va lua în discuție solicitarea acestuia de liberare condiționată din penitenciar, după ce a executat aproximativ doi ani de închisoare.

Omul de afaceri Gigi Becali a fost prezentat în fața unei comisii pentru liberarea condiționată, iar după analizarea dosarului membrii acesteia au decis că acesta întrunește condițiile pentru a putea fi pus în libertate.

Astfel, dosarul său a fost deja înregistrat pe rolul Judecătoriei Medgidia, urmând să intre în ședință în cursul zilei de vineri.

George Becali are de executat o pedeapsă de trei ani și jumătate, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul “Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Finanțatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenției, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum și o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse. Instanța a respins și cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală la coloană.

De asemenea, Gigi Becali a cerut, în 4 iulie 2014, să îi fie redusă cu șase luni pedeapsa pe care o are de executat, în condițiile în care condamnarea dată în dosarul “Valiza” nu mai este incriminată de noul Cod Penal, dar și această solicitare i-a fost respinsă de către instanță.

În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărți, “Muntele Athos, patria Ortodoxiei” și “Becali și Steaua”, iar în februarie 2015 a anunțat că se apucă de o a treia carte, “Becali, Parlamentul Europei și Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cărțile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente