Acasă Locale Stiri Satu Mare God galben de inundații la Satu Mare și Maramureș

God galben de inundații la Satu Mare și Maramureș

Râuri din județele Satu Mare și Maramureș se află duminică, în intervalul orar 16.45 – 22.00, sub cod galben de inundații, potrivit unei atenționări emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Atenționarea vizează râurile mici din bazinele Tur și Iza, unde se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, cu posibile efecte de inundații locale, și creșteri rapide de niveluri și debite, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Hidrologii au emis anterior un cod galben valabil până la ora 20.00 în Maramureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud, vizate fiind râurile mici din bazinul Lăpușului (cu probabilitate mai mare pe râurile mici din bazinul mijlociu și inferior al Lăpușului) – județul Maramureș, unii afluenți mici ai Someșului din județele Sălaj și Maramureș și unele râuri mici din bazinul Someșului Mare (cu probabilitate mai mare pe afluenții de dreapta ai Someșului Mare) – județul Bistrița-Năsăud.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o informare potrivit căreia duminică și luni va ploua în aproape toată țara, precipitații abundente fiind așteptate în special în vestul, sud-vestul, nordul și centrul țării.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Interviu Adrian Cozma

1.Cum a decurs campania electorală? Ce credeți că a atras atenția în această campanie? Adrian Cozma: Am făcut o...

Alegători și aligatori

Trebuie să recunoaștem că – cel puțin până acum – campania electorală pentru alegerile locale nu ne-a oferit chestii spectaculoase. Nu am...

PRIMAR DE SOCOND-CORNEA MARE NICOLAE

Varsta : 38 ani Studii : Facultatea de Teologie, specializarea teologie-istorie, Universitatea Oradea          ...

Comentarii recente